ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Ανησυχία για την παρουσία επικίνδυνου ψαριού

Μεσολόγγι: Ανησυχία για την παρουσία επικίνδυνου ψαριού
agriniosite.gr

Ολοένα και πιο έντονη κάνει την παρουσία του στις ελληνικές θάλασσες ο Λαγοκέφαλος.

O ιδιαίτερα επικίνδυνος «εισβολέας», που ως λεσσεψιανός μετανάστης ήρθε στα νερά της ανατολικής Μεσογείου προερχόμενος από τον Ινδικό Ωκεανό και την Ερυθρά Θάλασσα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες και αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τους παράκτιους ψαράδες.

messologi1.jpg
Ο λαγοκέφαλος έδειξε τα δόντια τουagriniosite.gr

Η εξάπλωσή του γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και σήμερα έχει αναφερθεί η παρουσία του σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου ενώ έκανε την εμφάνισή του και στο Μεσολόγγι.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος και επαγγελματίας αλιέας Δημήτρης Κοτσόργιος, το ψάρι αλιεύτηκε στην περιοχή της Τουρλίδας και είναι μάλλον το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή.

lagokefalos2.jpg
Ανησυχία για την παρουσία του επικίνδυνου ψαριούagriniosite.gr

Αντίθετα με άλλα εισβολικά είδη ψαριών που είναι αρκετά κοινά στo Ν. Αιγαίο και είναι βρώσιμα (π.χ γερμανοί), η κατανάλωση του λαγοκέφαλου είναι επικίνδυνη, αφού οι ιστοί του περιέχουν την τετροδοντοξίνη, μια νευροπαραλυτική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο. Για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η κατανάλωση και οι εκφορτώσεις λαγοκέφαλου. Ακόμη, επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ψαράδες στην επαφή μαζί του σε περίπτωση τυχαίας αλίευσης.

Πηγή: agriniosite.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor αποκάλυψη: Τριαντάφυλλος και Σάκης γνωρίζονταν πριν το παιχνίδι