ΕΛΛΑΔΑ

Λευκές Περιοχές: Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη σε 160.869 νοικοκυριά - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Τηλεόραση
pixabay

white-areas.gov.gr: Από τις δυο κιόλας πρώτες μέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας για την δράση «Λευκές Περιοχές», 2.593 πολίτες έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και υπέβαλλαν αίτηση ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, οι 1.762 αιτήσεις υποβλήθηκαν άμεσα, ενώ 831 έγιναν μέσω ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν τηλεοπτική κάλυψη με μια μόνο κίνηση χωρίς κόπο, ενώ τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται για διάστημα οκτώ ετών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Να επισημάνουμε ότι ήδη «τρέχει» η πλατφόρμα για την δράση «Λευκές Περιοχές» που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έπειτα από την υπογραφή κοινής υπουργικής για «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Πώς θα κάνετε αίτηση μέχρι τις 15 Ιουλίου

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ανήκουν στις Λευκές Περιοχές; Η διαδικασία είναι απλή και τα βήματα εύκολα.

Οι δικαιούχοι 160.869 νοικοκυριών σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Στο white-areas.gov.gr υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να δούνε αν ανήκουν στις «Λευκές Περιοχές» σε όλη την χώρα ανά δημοτική ενότητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η παράσταση του δολοφόνου με τα «μουγκρητά» - Το τηλεφώνημα στη γειτόνισσα για «βοήθεια»