ΕΛΛΑΔΑ

Όταν τα social media κάνουν τέχνη –Οι Greek Instagramers μιλούν στο Newsbomb.gr για τα projects τους

Greek Instagramers

«Μια από τις βασικές πηγές έμπνευσης μας είναι η χώρα μας με τις αμέτρητες ομορφιές της. Η ομάδα διοργανώνει projects ταξιδιωτικής φωτογραφίας τα οποία πραγματοποιούνται με στόχο την γνωριμία και ανάδειξη Ελληνικών ταξιδιωτικών προορισμών» -  Με τα λόγια αυτά τα μέλη της ομάδας των Greek Instagramers Events μιλούν στο Newsbomb.gr για τις δράσεις τους που στόχο έχει να αναδείξει μέσω των social media την τέχνη της φωτογραφίας και των τοπίων της χώρας μας

Η φωτογραφία στα Social Media, είναι το θεμέλιο και το κυρίαρχο μέσο για τα μηνύματα και τις λειτουργίες που υπάρχουν σε αυτά. Η εικόνα ως ένα εύπλαστο μέσο πού μπορεί να μετέφερε πολλά μηνύματα, άμεσα και γρήγορα, να εντυπώσει μια ιδέα, άποψη ή συναίσθημα.

Έτσι και η τέχνη της φωτογραφίας, παράγωγο του μέσου της εικόνας, στην καθαρά πρακτική της υπόσταση εμφανίζεται ως ο κυρίαρχος διαμεσολαβητής και καταλύτης των σχέσεων στα Social Media.

Η απλοποιημένη και κατά πολύ τυποποιημένη αντιμετώπιση των φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Instagram μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εμπόδια για φωτογράφους και καλλιτέχνες.

Τα εμπόδια αυτά έχουν καταφέρει να υπερπηδήσουν οι Greek Instagramers δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με αγάπη στην φωτογραφία που… ζουμάρουν στις ομορφιές της χώρας μας.

Οι "Greek Instagramers Events" σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Newsbomb.gr ιδρύθηκαν τον Αύγουστο του 2013 με στόχο την συσπείρωση της Ελληνικής κοινότητας των φίλων της φωτογραφίας και των κοινωνικών δικτύων (Instagram, Facebook), μέσα από πρωτότυπες φωτογραφικές δράσεις και δημιουργικές εμπειρίες. Σήμερα αποτελούν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα στη χώρα μας, με χιλιάδες ερασιτέχνες, επαγγελματίες και Social Media φωτογράφους από όλη την Ελλάδα.

Δημιουργικές Δράσεις

Από το 2013, η ομάδα διανύει μια επιτυχημένη διαδρομή στον χώρο της φωτογραφίας. Στο ενεργητικό της ομάδας συμπεριλαμβάνονται πολυάριθμα φωτογραφικά projects, ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας πανελλήνιας εμβέλειας, φωτογραφικές εξορμήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, projects ανάδειξης περιοχών μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα Social Media, κ.α. Πλήρες ιστορικό των φωτογραφικών δράσεων της ομάδας μπορείτε να δείτε εδώ.

Μέλη & Social Media

Μέλη της ομάδας είναι όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, επαγγελματίες, ερασιτέχνες & social media φωτογράφοι. Η ομάδα αξιοποιεί κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το Facebook ως αφετηρία για την υλοποίηση των ομαδικών, δημιουργικών της δράσεων. Διατηρεί μια δυναμική παρουσία στα Social Media, με χιλιάδες ενεργούς και πιστούς ακόλουθους. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα projects της είναι ταλαντούχοι instagramers & influencers φωτογράφοι που διατηρούν δημοφιλή κοινωνικά profiles ή διαχειρίζονται μεγάλα hubs διεθνούς απήχησης. Οι δράσεις της ομάδας πραγματοποιούνται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες και αυτό επιτυγχάνεται με την στήριξη δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων λαμβάνοντας ως ανταποδοτικό όφελος σημαντική προβολή στα Social Media. Πρωτοποριακά φωτογραφικά projects με την λογική της ανταποδοτικής συνεργασίας έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, τουρισμού και διαφόρων άλλων κλάδων.

Κοινωνική Δράση

Οι δράσεις της ομάδας αποτελούν κίνητρο για δημιουργική ενασχόληση και ευχάριστη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν ευκαιρίες εθελοντισμού, συμβάλλουν στην διεύρυνση κοινωνικών επαφών και στην εξέλιξη γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Μέσα από τα φωτογραφικά της projects προβάλλεται η δουλειά και το ταλέντο των φωτογράφων που συμμετέχουν ενώ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές δημιουργικές εμπειρίες, να γνωρίσουν υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας και να συμβάλλουν στην διεθνή της προβολή. Τα φωτογραφικά λευκώματα που εκδίδει η ομάδα σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους όπως οι Εκδόσεις BELL, ενισχύουν οικονομικά κοινωνικούς οργανισμούς και ιδρύματα όπως η "Κιβωτός του Κόσμου" , το "Μαζί για το Παιδί" κ.α., συμβάλλοντας στην στήριξη του κοινωνικού τους έργου. Οι δράσεις της ομάδας είναι ανοιχτές για όλους με ελεύθερη συμμετοχή.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η ομάδα των "Greek Instagramers Events" στο Newsbomb.gr:

  • Πώς προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία της ομάδας σας;

Η ιδέα για την δημιουργία της ανοιχτής φωτογραφικής κοινότητας "Greek Instagramers Events" προέκυψε το 2013 από μια μικρή ομάδα φίλων της φωτογραφίας οι οποίοι θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την τέχνη αυτή. Συσπειρώνοντας ερασιτέχνες, επαγγελματίες & social media φωτογράφους, μέσα από πρωτότυπες δημιουργικές δράσεις και μοναδικές φωτογραφικές εμπειρίες κατάφεραν να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα στην Ελλάδα και να δώσουν ένα βήμα έκφρασης και εξέλιξης σε χιλιάδες φίλους της φωτογραφίας.

Στο ενεργητικό των δράσεων της ομάδας συμπεριλαμβάνονται πολυάριθμα φωτογραφικά projects, πανελλαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια φωτογραφίας, καλλιτεχνική παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις & φεστιβάλς και αξιόλογες συνεργασίες με δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς, δήμους, μουσεία, διοργανωτές διεθνών εκθέσεων, social media influencers, τουριστικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς.

  • Πώς μπορεί να συνδυαστεί το Instagram με την τέχνη της φωτογραφίας;

Η φωτογραφία έγινε προσιτή στο ευρύ κοινό με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την καθιέρωση του Instagram ως ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στην εικόνα.

Το Instagram σήμερα αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα για κάθε φωτογράφο που θέλει να εξελιχθεί στην τέχνη του μελετώντας το έργο άλλων φωτογράφων ή να αναδείξει τη δουλειά του σε ευρύτερο και διεθνές κοινό.

  • Από που εμπνέεστε για τα φωτογραφικά σας projects και ποια είναι τα θέματα των φωτογραφιών σας;

Η φωτογραφία είναι μια απέραντη τέχνη που μπορεί να συνδυαστεί με όλα. Η καθημερινότητα, μια ιδιαίτερη συγκυρία, ένα γεγονός, μια λέξη, μια όμορφη τοποθεσία, οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ομάδα και κίνητρο για την διοργάνωση ενός project που θα προσφέρει στους φωτογράφους της κοινότητας μια αξέχαστη δημιουργική εμπειρία.

Μια από τις βασικές πηγές έμπνευσης μας είναι η χώρα μας με τις αμέτρητες ομορφιές της. Η ομάδα διοργανώνει projects ταξιδιωτικής φωτογραφίας τα οποία πραγματοποιούνται με στόχο την γνωριμία και ανάδειξη Ελληνικών ταξιδιωτικών προορισμών. Σε συνεργασία με δήμους και τουριστικούς φορείς, δίνουμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους φωτογράφους να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να ανακαλύψουν υπέροχες τοποθεσίες, ενώ μέσα από τις φωτογραφίες και τα Social Media να συμβάλλουν στην διεθνή προβολή της χώρας μας.

Πηγή έμπνευσης για την ομάδα αποτελεί και η ίδια η καθημερινότητα μας. Έχουμε διοργανώσει θεματικά φωτογραφικά projects σε ειδικές συγκυρίες όπως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, του Βιβλίου, των Μουσείων κ.α. Άλλες τέχνες επίσης, όπως το θέατρο, η μουσική, η ζωγραφική, αποτελούν έμπνευση για την διοργάνωση θεματικών projects (φωτογράφιση θεατρικών & μουσικών παραστάσεων κ.α) τα οποία συνήθως πραγματοποιούνται σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς.

Τα τελευταία 4 χρόνια η ομάδα μας διοργανώνει το Art Project "Παλαιά Αθήνα". Ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο αναβίωσης της Παλαιάς Αθήνας, το οποίο συσπειρώνει εκατοντάδες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Δεκάδες μοντέλα της ομάδας με ενδυμασίες παλαιάς εποχής ποζάρουν με φόντο τα αξιοθέατα της πόλης μας, τα σοκάκια της Πλάκας, τον Εθνικό Κήπο κ.ά. και όλοι μαζί, βιώνουμε ένα δημιουργικό ταξίδι στο παρελθόν, απαθανατίζοντας μοναδικά στιγμιότυπα μιας άλλης εποχής.

Κάποια από τα projects αυτά παρουσιάζονται πανελλαδικά σε εκθέσεις φωτογραφίας και φωτογραφικά λευκώματα, ενώ τα περισσότερα συνοδεύονται από αναρτήσεις στα Social Media Instagram & Facebook και δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της ομάδας.

  • Εξηγήστε μας πως λειτουργεί η ομάδα σας και πως μπορεί κάποιος να ενταχθεί στις δράσεις σας;

Η ομάδα αξιοποιεί κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram και το Facebook ως αφετηρία για την υλοποίηση των ομαδικών, δημιουργικών της δράσεων. Μέλη της ομάδας είναι όσοι αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, επαγγελματίες, ερασιτέχνες & social media φωτογράφοι. Οι δράσεις της ομάδας ανακοινώνονται ανοιχτά και πραγματοποιούνται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες με την στήριξη δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν στην υλοποίηση των δράσεων λαμβάνοντας ως ανταποδοτικό όφελος αξιόλογη προβολή στα Social Media και στα ΜΜΕ.

Για να ενταχθεί κάποιος στις δράσεις μας, χρειάζεται μόνο να ενημερώνεται έγκαιρα για αυτές μέσα από τις ανακοινώσεις που πραγματοποιούνται στα κοινωνικά μας προφίλ ή να εγγραφτεί στο newsletter της ομάδας μέσα από την ιστοσελίδα μας:

www.grevents.gr

Facebook : grevents.gr
Instagram: @gr_events

  • Υπάρχει και κοινωνική δράση εκτός από την καθαρά καλλιτεχνική;

Οι δράσεις της ομάδας αποτελούν κίνητρο για δημιουργική ενασχόληση και ευχάριστη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν ευκαιρίες εθελοντισμού, συμβάλλουν στην διεύρυνση κοινωνικών επαφών και στην εξέλιξη γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Μέσα από τα φωτογραφικά της projects προβάλλεται η δουλειά και το ταλέντο των φωτογράφων που συμμετέχουν ενώ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές δημιουργικές εμπειρίες, να γνωρίσουν υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας και να συμβάλλουν στην διεθνή της προβολή. Τα φωτογραφικά λευκώματα που εκδίδει η ομάδα σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους όπως οι Εκδόσεις BELL, ενισχύουν οικονομικά κοινωνικούς οργανισμούς και ιδρύματα όπως η "Κιβωτός του Κόσμου" , το "Μαζί για το Παιδί" κ.α., συμβάλλοντας στην στήριξη του κοινωνικού τους έργου.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι και το όραμά σας;

Στόχοι και όραμα της ομάδας μας Greek Instagramers Events είναι η δημιουργία πρωτότυπων φωτογραφικών δράσεων που αναδεικνύουν την χώρα μας διεθνώς, συνεισφέρουν στην δικτύωση και την καλλιτεχνική εξέλιξη των ανθρώπων και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.