ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: Ο ιερομόναχος είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους το 2015

Ιερομόναχος επίθεση
Facebook

Το χρονικό της διαδρομής του ιερομόναχου που διέπραξε την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες

Το 2015 είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τη δημοσιότητα ο ιερομόναχος που έκανε την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης.

Τότε, ο ιερομόναχος με καταγωγή από το Φλάμπουρο Σερρών είχε επιτεθεί σε δημοσιογραφικό συνεργείο κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία.

«Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν και εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο νέα παιδιά, σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είχαμε μπει στην εκκλησία να κάνουμε το ρεπορτάζ, και εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, διεκόπη και ο παπάς άρχισε να λογομαχεί με τον ψάλτη. Όταν πήγαμε να φύγουμε μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δε μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ. Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από το λαιμό επειδή τραβούσε φωτογραφίες, ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου με την κάμερα. Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε, και έπαθα σοκ. Δεν ήξερα ποιον να προστατεύσω. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι τάχαμου απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του» περιέγραψε στο ΜΕGA o δημοσιογράφος Αντώνης Καρολίδης.

Μετά από τα διαδοχικά επεισόδια, συνελήφθη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μήνες αργότερα, ο ιερομόναχος ζήτησε την επαναφορά του και μετά από τη συνδρομή Μητροπολίτη μετακόμισε στο Καλοχώρι Ημαθίας, σε χωριό στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Τον Ιούνιο του 2018 νεαροί που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά ρωτήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για το πού βρήκαν την «άκρη» και απάντησαν «από τον ιερέα».

Κατόπιν ελέγχου της ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι έκρυβε κοκαΐνη σε… απόκρυφο σημείο, με συνέπεια την εκ νέου σύλληψή του, καθώς και την καθαίρεσή του σε 1ο βαθμό.

Η απόπειρα αυτοκτονίας και οι μαρτυρίες συγγενών

Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι στο χωριό της Ημαθίας -το οποίο ανήκε στην ενορία - ο ιερομόναχος σύμφωνα με τις μαρτυρίες «σήκωσε» ολόκληρο τον οικιακό εξοπλισμό. Μάλιστα, είχε προετοιμαστεί να πάρει μέσα από την εκκλησία ακόμη και λάδι που προοριζόταν για τις καντήλες, καθώς είχε πακετάρει τα δοχεία, προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2018 και μετέπειτα ο 37χρονος εγκαταστάθηκε στον τόπο καταγωγής του, στο Φλάμπουρο Σερρών, όπου όλο αυτό το διάστημα διέμενε μαζί με την μητέρα του στο πατρικό του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο 37χρονος ιερομόναχος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, τον περασμένο Απρίλιο, καθώς βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, υποστηρίζοντας όλο αυτό το διάστημα πως η υπόθεση με τα ναρκωτικά ήταν στημένη με στόχο να διωχθεί ολοκληρωτικά από την εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι δεν έκανε ποτέ χρήση ναρκωτικών και πως κάποιοι άλλοι ήθελαν να βλάψουν την εικόνα του και να τον μπλέξουν στην υπόθεση, καθώς είχε στην κατοχή του στοιχεία και ντοκουμέντα ιερέων σε απρεπείς πράξεις.

Με πληροφορίες από MEGA και ThessToday.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στον Άγιο Παντελεήμονα: «Αφήστε με, αφήστε με» φώναζε η 25χρονη στους τέσσερις βιαστές της