ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: Καμένο και το αναλόγιο με το Ευαγγέλιο – Δείτε φωτογραφίες

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: Καμένο και το αναλόγιο με το Ευαγγέλιο – Δείτε φωτογραφίες
Orhtodoxtimes.gr

Την καταστροφή που άφησε πίσω της στην αίθουσα συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου η επίθεση με καυστικό υγρό από τον ιερομόναχο στη Μονή Πετράκη αποτυπώνουν νέες φωτογραφίες

Το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η επίθεση με καυστικό υγρό στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο αποτυπώνουν νέες φωτογραφίες.

Καυστικό υγρό, όπως φαίνεται, στα νέα καρέ έπεσε και στο αναλόγιο με το Ευαγγέλιοενώ μαυρισμένα είναι και τα έγγραφα που είχαν μπροστά τους οι Μητροπολίτες που τραυματίστηκαν από την επίθεση του 37χρονου ιερομόναχου.

Ο Θεοφύλακτος Κόμβος, όπως αποκαλύπτεται, είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Απρίλιο για τις πράξεις του γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «θα μιλήσω με πράξεις».

Ο ιερομόναχος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στον Άγιο Παντελεήμονα: «Αφήστε με, αφήστε με» φώναζε η 25χρονη στους τέσσερις βιαστές της