ΕΛΛΑΔΑ

Τένια Μακρή: Τι απάντησε για το «γοητευτική προσωπικότητα» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τένια Μακρή

Η Τένια Μακρή έδωσε διευκρινίσεις για τον χαρακτηρισμό «γοητευτική προσωπικότητα» που χρησιμοποίησε για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο

Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media η αναφορά της Τένιας Μακρή για τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, τον 33χρονο πιλότο που ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου, της 20χρονης Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.

Η φράση που προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν «θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers».

Η κυρία Μακρή μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο ΟΡΕΝ και διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε.

Αρχικά η ψυχολόγος σημείωσε ότι «δεν πίστευα στα 70 μου χρόνια πως τα social media θα ασχολούνταν έτσι μαζί μου, με μία έκφραση η οποία ήταν μεμονωμένη και συνέχεια μιας ολόκληρης κουβέντας που είχαμε κάνει προηγουμένως την εκπομπή».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα όσα είπε για την προσωπικότητα του Αναγνωστόπουλου καταγράφονται στα επιστημονικά εγχειρίδια.

«Οι προσωπικότητες αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά γοητευτικές, γιατί θέλουν να προσελκύσουν τους ανθρώπους κοντά τους, θέλουν να αποσπάσουν τη συμπάθειά τους, να κάνουν τα θύματα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια και τη το χειροκρότημα της κοινής γνώμης. Αυτή η προσωπικότητα καταγράφεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια και δεν είναι κάτι που εφηύρα εγώ» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή.

«Αν όμως εκείνη τη στιγμή αυτό που είπα απομονώθηκε ως πρόταση και θεωρήθηκε ότι είναι μία ευνοϊκή έκφραση υπέρ του ανθρώπου αυτού ο οποίος διέπραξε το έγκλημα… Δεν ήταν μία προσωπική μου άποψη ήταν μία πραγματική άποψη είναι επιστημονικά εδραιωμένη» συμπλήρωσε η ίδια.

«Οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν μπροστά στο κοινό θα παίξουν μία παράσταση που τουλάχιστον στη δική μας τη γλώσσα τη λέμε μία κοινωνικοποίηση με τον εαυτό τους, ένα φλερτ με τον εαυτό τους και με τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Αν λοιπόν αυτό παραφράστηκε δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικά» συνέχισε.

«Από τη στιγμή που ως ψυχολόγοι καλούμεθα… ως άνθρωποι που έχουμε μία γνώση στο αντικείμενό μας, οφείλουμε να είμαστε σωστοί σε αυτό που εκφράζουμε. Ίσως θα έπρεπε αυτή τη λέξη εγώ να την πω περιφραστικά, να την πω διαφορετικά. Ηταν μία άστοχη στιγμή μέσα σε όλη την ανάλυση αυτής της φυσιογνωμίας στο πλαίσιο μιας ολόκληρης κουβέντας. Αυτή ήταν η κατακλείδα της όλης κουβέντας που είχε προηγηθεί» κατέληξε η Τένια Μακρή για τον χαρακτηρισμό σχετικά με τον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Μυστήριο με το ταξίδι στην Κρήτη - Οι αποκαλύψεις Κατερινόπουλου