ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ναυαγοσωστικό ρομπότ ενισχύει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΕΕΣ
ΕΕΣ

Το όνομά της είναι SONAR EMILY (Emergency Integrated Lifesaving Lanyard) και η δουλειά της είναι να σώζει ζωές. Ο λόγος για το νέο τηλεκατευθυνόμενο ναυαγοσωστικό ρομπότ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρεία Hydronalix και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο δύσκολο έργο των Εθελοντών-Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ.

Η «SONAR EMILY» αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο υγρό στοιχείο. Πρόκειται για ένα νέο πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων στο νερό, χρησιμοποιώντας τα υπερσύγχρονα συστήματα σόναρ και ραντάρ που διαθέτει. Υπενθυμίζεται ότι η «SONAR EMILY» είναι το δεύτερο ρομποτικό σύστημα που έρχεται να προστεθεί στο στόλο διάσωσης του Ε.Ε.Σ.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, προσέφερε τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη σπουδαία αφιλοκερδή προσφορά τους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Παρακολουθήστε την «SONAR EMILY» εν δράσει στο παρακάτω βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη «Δ» για κυβέρνηση και ειδικούς: Η μεταδοτικότητα και ο ρόλος των εμβολίων