ΕΛΛΑΔΑ

Οι διάλογοι των «Φαντομάδων» της Μυκόνου που εισέβαλαν σε 40 σπίτια του νησιού

Mύκονος συμμορία διάλογοι
INTIME

Οι διαρρήκτες μιλούσαν μεταξύ τους στα κινητά τους κατά τη διάρκεια των εισβολών στα σπίτια στη Μύκονο.

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη Μύκονο καθώς είχαν καταφέρει μόλις σε ενάμιση μήνα να εισβάλλουν σε τουλάχιστον 40 σπίτια στο νησί των ανέμων και να συγκεντρώσουν λεία χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, οι 7 Αλβανοί που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Μυκόνου σε συνεργασία με το τμήμα ασφαλείας Αμαρουσίου, οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα της Σύρο.

Οι διαρρήκτες μάλιστα όπως αποδείχτηκε από την έρευνα μιλούσαν μεταξύ τους στα κινητά τους κατά τη διάρκεια των εισβολών στα σπίτια.

Συνομιλίες δημοσιεύει το CNN Greece:

Α. Από εδώ έχει κόσμο από εκεί όχι είναι οι άνθρωποι στον καναπέ.
Β. Ναι από εκεί πίσω από το σπίτι από την άλλη πλευρά φαίνεται βλέπεις; Μόνο εδώ που είναι το κόκκινο αμάξι είναι ένα ζευγάρι προς τα εκεί εδώ είμαι απέναντι.
Α. Είμαι από την άλλη μεριά ρε άνθρωπε αλλά κοίτα τι ωραία δωμάτια. Βλέπω τα φώτα σε κάθε δωμάτιο τα έχω ελέγξει γι’ αυτό σε πήγα εκεί δε βλέπω ούτε τσάντες ούτε φορτιστές είναι σε σειρά τα δωμάτια έξι σερί και έξι σε άλλο.
Β. Ναι είναι δύο διαφορετικά δωμάτια μόνα το άλλο από πάνω. Αυτό που έχει τις μεγάλες πισίνες έλα να φύγουμε καλύτερα σε μία άλλη μεριά γρήγορα.

H δράση της συμμορίας

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες-πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, τιμαλφή κ.α.. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν, στη συνέχεια τα προωθούσαν στο εξωτερικό.
Σε κατοικίες όπου διέμεναν οι δράστες, στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και στους συναφείς με αυτά χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό, επιμελώς κρυμμένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον καθηγητή Τούντα: Μέσα Μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους