ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Στη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα – 49χρονος μοναχός

Αποκάλυψη Καπραβέλου στο Newsbomb.gr: Στη ΜΕΘ ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα – 49χρονος μοναχός

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένας 49χρονος ιερομόναχος από το Άγιο Όρος χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην ΜΕΘ του Παπανικολάου - Ο πρώτος ασθενής με την μετάλλαξη Δέλτα που διασωληνώθηκε - Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος 

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα εξέφρασε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε «νοσηλεύουμε στη ΜΕΘ τον πρώτο ασθενή με μετάλλαξη Δέλτα». Ειδικότερα, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε: «Xθές κάναμε εισαγωγή στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης. Πρόκειται για 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος που νοσηλεύεται από τις 2 Ιουλίου, σε σοβαρή κατάσταση».

«Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς η μεγάλη χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, στο οποίο αν συνυπολογιστεί το εξαντλημένο και χωρίς ενίσχυση σύστημα υγείας, τότε γίνεται εφιαλτικό», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα».

Ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι αν προχωρήσουμε στην επίτευξη ανοσίας με το φυσικό τρόπο, δηλαδή με τη νόσηση, τότε θα έχουμε μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια, με πάρα πολλούς θανάτους και πολλές παράπλευρες απώλειες, πέρα από αυτές στην υγεία και στην οικονομία.

Η κατάσταση στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 435.018 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.785 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.728 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - EMA: Νέες παρενέργειες από Pfizer - Moderna - Συστάσεις για AstraZeneca και J&J