ΕΛΛΑΔΑ

Πανηγύρια χωρίς χορό και μόνο για καθήμενους: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Πανηγύρια
Intime News

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι...των καθημένων!

Τα πανηγύρια όπως τα ξέραμε, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε για ένα ακόμα καλοκαίρι, καθώς δεν επιτρέπεται ούτε ο χορός ούτε οι όρθιοι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης, τα πανηγύρια θα διοργανώνονται στο εξής μόνο για καθήμενους και σύμφωνα με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι καταργείται το όριο που είχε τεθεί μέχρι σήμερα και το οποίο αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη της περιοχής που διοργανώνονται τα πανηγύρια.

«Η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό είναι μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Γεωργίαδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα και την πρόσκληση για τον εμβολιασμό και ότι η τήρηση των μέτρων «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

Από τη συμπεριφορά του καθενός μας θα κριθεί το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι παρόμοια μέτρα λαμβάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα ο υπουργός τόνισε: «το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων. Η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Τα ημερήσια κρούσματα διεθνώς αυξάνονται. Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι ζήτημα καίριο να μην δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται ο έλεγχος στην Ελλάδα, να εμφανίζεται συγκροτημένη εικόνα, να λειτουργούν οι επιχειρησεις απρόσκοπτα και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον έως 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 17 επαγγέλματα που γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός