ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Συναγερμός σε γηροκομείο - 35 εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι και 9 κρούσματα

Βόλος: Συναγερμός σε γηροκομείο - 35 εργαζόμενοι ανεμβολίαστοι και 9 κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο του Βόλου, όπου το 65% του προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί 9 κρούσματα κορονοϊού.

Για το πρόβλημα που παρατηρείται στο εν λόγω γηροκομείο μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της δομής, κ. Παύλος Πάνου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα».

Σημείωσε επίσης πως έχουν καταγραφεί 9 κρούσματα και πως παρά τις προσπάθειες που έχουν κάνει για να μεταπείσουν τους αρνητές να εμβολιαστούν, αυτές έχουν πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι επικαλούνται δικαιολογίες για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι λένε ότι θα περιμένουν να δουν πως θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα αποφασίσουν από Σεπτέμβριο.

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ηλικιωμένους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, με λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του Ιδρύματος. Όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Επίσης βρέθηκαν θετικοί 4 εργαζόμενοι. Η μια εξ αυτών είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε αντισώματα, και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι 3 παρουσιάζουν λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα. Μαζί με τους 4 εργαζόμενους, σε καραντίνα μπήκαν άλλοι 8 συνάδελφοί τους που ήταν στις ίδιες βάρδιες.

«Όταν υπηρετείς τον ηλικιωμένο, έχεις υποχρέωση να εμβολιαστείς. Δυστυχώς κι εγώ περίμενα να είναι πιο άμεσο και απαιτητό από την Πολιτεία. Έτσι όπως έγινε οι μισοί περιμένουν να φύγουν με αναστολή και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές