ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ – Δήμαρχος Επιδαύρου στο Newsbomb.gr: Απομακρύναμε τους κατοίκους από την Γκαντζιά

Φωτιά ΤΩΡΑ – Δήμαρχος Επιδαύρου στο Newsbomb.gr: Απομακρύναμε τους κατοίκους από την Γκαντζιά

Φωτιά ΤΩΡΑ: Για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αργολίδα εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το χωριό Αραχναίο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, το μέτωπο είναι μεγάλο και τώρα κατευθύνεται προς τα όρια με το δήμο Ναυπλιέων», σημειώνει ο κ. Χρόνης.

«Με συντονισμένες κινήσεις καταφέραμε και απομακρύναμε εγκαίρως τους κατοίκους από το χωριό Γκαντζιά, γιατί η φωτιά απειλούσε τα πρώτα σπίτια. Τους μεταφέραμε άμεσα στο Λιγουριό και στον Άγιο Δημήτριο όπου είναι ασφαλείς. Χάρη στην επέμβαση όμως των πυροσβεστών η φωτιά περιορίστηκε και δεν μπήκε μέσα στην Γκαντζιά», είπε ο κ. Χρόνης.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία πως με την πτώση των ανέμων τις επόμενες ώρες και με τα εναέρια μέσα να τη «χτυπούν» συνεχώς, μέχρι το βράδυ θα έχει τουλάχιστον οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε πως η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.553 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 8 νεκροί σε 24 ώρες, 134 διασωληνωμένοι