ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης στο Newsbomb.gr για φωτιά στη Σταμάτα: Άμεση κινητοποίηση – Τι είπε για τα ξερά του χειμώνα

Πατούλης στο Newsbomb.gr για φωτιά στη Σταμάτα: Άμεση κινητοποίηση – Τι είπε για τα ξερά του χειμώνα

Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα - «Υπήρξε ετοιμότητα, διαχειρίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική», ανέφερε στο Newsbomb.gr, o Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης - Αισιόδοξος για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης εμφανίστηκε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Την ικανοποίηση του για την λειτουργεία του κρατικού μηχανισμού στην περίπτωση της φωτιάς στη Σταμάτα Αττικής εξέφρασε στο Newsbomb.gr, o Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «υπήρξε ετοιμότητα, διαχειρίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική και από το απόγευμα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της υπηρεσίας αφού ο άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί και χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το αν στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν ξερά κλαδιά και χόρτα από τον περασμένο χειμώνα, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι από την ενημέρωση που είχε η Πολιτική Προστασία είχε πραγματοποιήσει καθαρισμό των ξερών.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά

Αισιόδοξος για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης (27/7).

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα επίγειες και εναέριες δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί αυτές τις μέρες.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή που ήταν ανάμεσα σε σπίτια και δάσος. «Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και καθοριστική και προλάβαμε τα χειρότερα», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μέτωπο είναι σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και την Αστυνομία να παραμένουν σε επιφυλακή.

Το λόγο πήρε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά και για υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί καμένα ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Υπενθυμίζουμε πως επί τόπου επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Σημάδια εξασθένησης του επερχόμενου καύσωνα