ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αγωνία για νεογνό - Νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Λάρισα: Αγωνία για νεογνό - Νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα

Στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του, συνοδεία γιατρού, από τον Βόλο στη Λάρισα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην κλινική Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, ένα νεογέννητο παιδάκι, το οποίο γεννήθηκε πριν λίγες ώρες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του σε άλλη νοσοκομειακή δομή και τη νοσηλεία του.

Στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς του, συνοδεία γιατρού, από τον Βόλο στη Λάρισα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η μηνιγγίτιδα είναι μια επικίνδυνη λοιμώδης και φλεγμονώδης παθολογία, καθώς η διαδικασία της νόσου εξαπλώνεται στις μεμβράνες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Ιδιαίτερα σοβαρή και δυσμενή είναι η μηνιγγίτιδα στα νεογέννητα: η ασθένεια προκαλείται από ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη, μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο θάνατος του μωρού είναι δυνατό. Η πιο αρνητική πρόγνωση έχει μηνιγγίτιδα βακτηριακής προέλευσης.

Η επίπτωση της μηνιγγίτιδας στον κόσμο κυμαίνεται από 5 έως 140 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ταυτόχρονα, τα νεογνά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων. Για παράδειγμα, η πυώδης μηνιγγίτιδα διαγιγνώσκεται σε περίπου ένα από τα 2,5 χιλιάδες νεογέννητα παιδιά. Η μηνιγγειοεγκεφαλίτιδα βρίσκεται σε ένα παιδί από τα 3.000 παιδιά που γεννήθηκαν ζωντανά. Τα ακριβέστερα δεδομένα δεν μπορούν να ληφθούν λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης διαγνωστικών μέτρων σε ορισμένες υπανάπτυκτες χώρες.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση