ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Παπαϊωάννου: Τελειώνετε με τις υποθέσεις διαφθοράς

Μ. Παπαϊωάννου: Τελειώνετε με τις υποθέσεις διαφθοράς

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση εκδίκασης υποθέσεων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου συμφέροντος εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Ο κ. Παπαϊωάννου «καυτηρίασε» το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο παραπάνω νόμος (4022/2011) που προβλέπει ταχεία εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων δεν εφαρμόζεται από τις δικαστικές αρχές, και προέτρεψε τους δικαστές να προχωρήσουν στην άμεση και πιστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου έψεξε και τις αρμόδιες αρχές στις οποίες αν και έχει υποβάλει αίτημα να του αποσταλούν τα στοιχεία για την πορεία υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών, εντούτοις ακόμη δεν έχουν αποσταλεί.

Επίσης, ο υπουργός ζήτησε την άμεση και πιστή εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο νέο - ψηφισθέντα νόμο (4055/2012) για τη «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής», οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή από τις 2 Απριλίου, ενώ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, ο κ. Παπαϊωάννου ζήτησε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου όπως ενημερώσουν εισαγγελείς και δικαστές για την πιστή τήρηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης συμμετείχαν οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Καραβοκύρης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.