ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης στο Newsbomb.gr για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η μεγάλη μάχη δίνεται τώρα

Φωτιά Βαρυμπόμπη
O Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το πύρινο μέτωπο
NEWSBOMB.GR

Το μεσημέρι της Τρίτης λίγο μετά τις 13:00  ξέσπασε νέα φωτιά υπαίθριο χώρο, στην περιοχή της Δροσοπηγής, στα βόρεια της Αττικής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη - O Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr για το πύρινο μέτωπο

Για την μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Δροσοπηγής, στα βόρεια της Αττικής, μίλησε στο Newsbomb.gr, o Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Η κατάσταση είναι δύσκολη στη ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή. Μηχανήματα της Περιφέρειας συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Γίνετε επίγεια και εναέρια μάχη. Η εναέρια μάχη δεν είναι εύκολη διότι υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση στην περιοχή. Το θετικό είναι ότι δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι. Η μεγάλη μάχη δίνεται τώρα, για να μην έχουμε μια δύσκολη νύχτα».

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης έχει διακοπεί.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο. Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς