ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη- Δήμαρχος Αχαρνών στο Newsbomb.gr: Το μέτωπο είναι τεράστιο, γίνονται εκρήξεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
INTIME

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός, σχετικά με την φωτιά στη Βαρυμπόμπη.  

Ιδιαίτερα δύσκολη περιέγραψε την κατάσταση ως προς την φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Όπως είπε ο κ. Βρεττός, η φωτιά δεν έχει περιοριστεί, καθώς το μέτωπο είναι τεράστιο. Επίσης, όπως πρόσθεσε, ερωτηθείς για την κατάσταση με τις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση, γίνονται διαρκώς εκρήξεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές- ωστόσο εκκενώθηκαν προληπτικά κάποιες βιομηχανίες. Νωρίτερα έκλεισε τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας (στην άνοδο στο ύψος της Λυκόβρυσης και στην κάθοδο στο ύψος του Αγίου Στεφάνου), ωστόσο άνοιξε λίγο αργότερα.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας της πυρκαγιάς τέθηκε εκτός λειτουργίας το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου. Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους των βορείων της Αττικής προκειμένου να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές - Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας - Ακούγονται εκρήξεις