ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Πατούλης: Έχουμε πολλές μικρές και διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
In Τime

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Όλες οι ειδήσεις: Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε σχετικά με τις φωτιές στα βόρεια της Αττικής, ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολλών διάσπαρτων μικρών αναζωπυρώσεων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης τόνισε πως «ήταν μια εστία δύσκολη όσον αφορά το ρεύμα Χελιδονούς που είχε αναζωπυρώσεις. Όλοι βρίσκονται σε μια διαδικασία συντήρησης χωρίς να υπάρχει αναζωπύρωση ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν με το πρώτο φως του ήλιου περίπου στις 06:00 το πρωί».

Ο κ. Πατούλης είπε ότι ο αέρας δεν δημιουργεί μια «έξαρση αναζωπύρωσης» και εκτιμά πως το πρωί τα εναέρια μέσα θα θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Πρόσθεσε ότι μέχρι και το απόγευμα επιχειρούσαν πάνω από 450 άτομα. Ως Περιφέρεια προσθέσαμε άλλα 15 υδροφόρα οχήματα, πλην των 20 που επιχειρούσαν όλη την ημέρα και άλλα 17 σκαπτικά μηχανήματα που θέσαμε στη διάθεση της Πυροσβεστικής».

Σημείωσε ότι ήταν πολύ σωστές οι κινήσεις εγκατάλειψης των εστιών που έγιναν έγκαιρα και γρήγορα από τους πολίτες.

Τόνισε ότι το πύρινο μέτωπο στους Θρακομακεδόνες είναι ελεγχόμενο. Η φωτιά δεν απειλεί το Κρυονέρι, σημείωσε.

«Κάποια σπίτια και μικρές εταιρείες έχουν υποστεί ζημιές. Η καταγραφή θα γίνει ολοκληρωμένα μετά τη κατάσβεση της φωτιάς. Το μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή και προφανώς η κατάσβεση της φωτιάς. Η καταγραφή φαίνεται ότι γύρω στα 30 σπίτια (στη Βαρυμπόμπη) έχουν υποστεί κάποια μορφή ζημιάς αλλά όλα θα αποκατασταθούν, όλοι θα συνδράμουμε για να βοηθήσουμε στις διαδικασίες αποκατάστασης», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο! Πυροσβεστικό εγκλωβίζεται στις φλόγες – Δείτε τι κάνουν