ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μήνυμα του 112 για ακραίο κίνδυνο φωτιάς

Πυροσβεστικά
Πυροσβεστικά που έσπευσαν από την Πειραιά στη Ρόδο για τη μεγάλη πυρκαγιά
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ρόδος: Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Περιφερειακή ενότητα της Ρόδου λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, με το νησί της Ρόδου να βρίσκεται στο «κόκκινο».

«Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό!
Σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς! Σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 ή στο 112 αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση! Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9.30 η Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, απευθύνοντας έκκληση να αποφύγουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παρακάτω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη - Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι - Κλείστε πόρτες και παράθυρα σε όλο το Λεκανοπέδιο