ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πέρασε την Αθηνών – Λαμίας η πυρκαγιά – Κινδυνεύουν Μαλακάσα και Ωρωπός

Φωτιά Μαλακάσα (6/8)
Intime News

Φωτιά ΤΩΡΑ: Όλες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο ύψος της Μαλακάσας – Εκκενώνονται Μήλεσι, Μαυροσουβάλα, Μπάφι, Λεβίσι και Μαρκόπουλο Ωρωπού - «Αν δεν ανακοπεί η πορεία της θα φτάσει στο Ευβοϊκό», λέει ο δήμαρχος Ωρωπού.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για την πυρκαγιά της Αττικής επιβεβαιώνεται το βράδυ της Παρασκευής (06/08). Η αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη το απόγευμα της Παρασκευής είχε σαν αποτέλεσμα το μέτωπο να επεκταθεί με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων προς το πευκοδάσος στη Μαλακάσα. Αφού για δύο περίπου ώρες έκαψε εκατοντάδες στρέμματα, στις 21.45 έφτασε στην Εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ύψος απέναντι από γνωστό συναυλιακό χώρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιούργησαν στο σημείο ένα τείχος προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες από την κάτω πλευρά της Εθνικής Οδού και «αρπάξουν» τα τεράστια πεύκα που υπάρχουν στο δάσος της Μαλακάσας. Ωστόσο, στις 22.50 ηπύρινη λαίλαπα πέρασε από το κάτω μέρος της Εθνικής Οδού.

Όπως τόνισε άλλωστε ο δήμαρχος Ωρωπού, «αν η φωτιά περάσει την Αθηνών - Λαμίας, τότε θα φτάσει σε λίγες ώρες στον Ωρωπό και θα σταματήσει μόνο στη θάλασσα του Ευβοϊκού».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν επεκταθεί προς Ωρωπό. Η βλάστηση είναι πολύ πυκνή στην περιοχή και αν δεν ανακοπεί το μέτωπο άμεσα, τότε μέχρι το ξημέρωμα οι ώρες θα είναι εφιαλτικές.

Ήδη ο Πυροσβεστική έχει ζητήσει την προληπτική εκκένωση των χωριών Μήλεσι, Μαυροσουβάλα, Μπάφι, Λεβίσι και Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές