ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι - «Καμπανάκι» για τους ταξιδιώτες

Γκάγκα Κρήτη κορονοϊός
φωτογραφία αρχείου
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Μίνα Γκάγκα μίλησε στο Newsbomb.gr για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, κρούωντας «καμπανάκι» για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μίλησε στο newsbomb.gr για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, εκφράζοντας την ανησυχία της για την συνολική επιδημιολογική εικόνα, πολλώ δε μάλλον για την Κρήτη, η οποία κατέγραψε χθες Σάββατο 392 νέα κρούσματα.

Η κ. Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι προβληματίζει τους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία είναι αποτέλεσμα και της κινητικότητας που υπάρχει το καλοκαίρι. Σημείωσε δε ότι «τα στοιχεία δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι», κρούοντας παράλληλα «καμπανάκι» καθώς είναι και άτομα μεγάλης ηλικίας.

«Η διασπορά της νόσου», σημείωσε, ότι «οφείλεται και στο γεγονός οι ταξιδιώτες - παιδιά και εγγόνια - επιστρέφουν από τις διακοπές τους και δεν τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις». Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ή ακόμα και σε καραντίνα οι ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους, η κ. Γκάγκα απέκλεισε το ενδεχόμενο της καραντίνας, αλλά εμφανίστηκε θετική ως προς το τεστ, επαναλαμβάνοντας εκ νέου την πιστή τήρηση των μέτρων και αποστάσεων κατά τις πρώτες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπενταύγουστος των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας - Οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας στη Χώρα μας