ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά στην Κερατέα: Είδα αυτούς που πέταξαν φωτοβολίδα, ήταν εμπρησμός

Ο αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε την Πυροσβεστική
Ο αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε την Πυροσβεστική
ANT1

Φωτιά στην Κερατέα: Ο άνδρας που κάλεσε την Πυροσβεστική έκανε λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό.

Μία συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά που έσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Δασκαλειό της Κερατέας έκανε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ένας νεαρός άνδρας ο οποίος είδε πώς ξεκίνησε το περιστατικό και κάλεσε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε -μεταξύ άλλων- ότι δύο άνδρες έριξαν φωτοβολίδα προς το βουνό, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό αφού η πλαγιά... λαμπάδιασε μέσα σε δευτερόλεπτα. «Πιστεύω ότι στο σημείο είχε πέσει καυστικό υγρό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν στο μπαλκόνι και ξαφνικά μια φωτοβολίδα πέρασε πάνω από το σπίτι και κατέληξε μέσα στη θάλασσα. Αρχικά δεν έδωσα σημασία γιατί στην περιοχή γίνονται πάρτι, ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ένα αυτοκίνητο κατέβηκε την κατηφόρα με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Και συνέχισε: Μόλις έφτασε σε ένα συγκεκριμένο σημείο έριξε τη φωτοβολίδα μέσα στο δάσος. Ήταν δύο άτομα, ο συνοδηγός έριξε τη φωτοβολίδα. Με του που έπεσε η φωτοβολίδα όλη η πλαγιά πήρε φωτιά, η ρίψη ήταν στοχευμένη. Πιστεύω ότι στο σημείο είχε πέσει καυστικό υγρό, δεν γίνεται να πάρει όλη η πλαγιά φωτιά με μία φωτοβολίδα. Ακούστηκε ένα «παφ» και το μήκος της φωτιάς ξεπέρασε τα 200 μέτρα και ανέβαινε προς τα σπίτια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια με τη συμφωνία των Πρεσπών - Βάζουν «πόδι» και στα Σκόπια