ΕΛΛΑΔΑ

Η κούκλα «Αμάλ» έφτασε στον Πειραιά - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο επεισοδίων

Αμάλ
Newsbomb.gr

Έφθασε στον Πειραιά η κούκλα «Αμάλ» - Ισχυρές δυνάμεις στους δρόμους από τους οποίους διέρχεται. 

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στον Πειραιά κατέφθασε η κούκλα «Αμάλ», με πλήθος κόσμου να την υποδέχεται και να τραγουδά.

Η «Αμάλ» ξεκίνησε από το Μικρολίμανο και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο, όπου είχε προετοιμαστεί δρώμενο, με εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθούν την παράσταση. Πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχτηκαν σε όλους τους δρόμους από τους οποίους θα περνούσε.

Ο Πειραιάς είναι ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής της. Την Κυριακή η κούκλα φεύγει από τη χώρα μας, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πρωί της Κυριακής, στις 11.00, φεύγει από το λιμάνι.

Συγκέντρωση κατά της «Αμάλ» είχε προαναγγελθεί το απόγευμα του Σαββάτου στον Πειραιά, έξω από το Δημοτικό Θέατρο. Αντίστοιχα, αντισυγκέντρωση προανήγγειλαν αντιφασίστες, στο Ρολόι Πειραιά.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί γύρω το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, με αφορμή την πορεία της κούκλας. Έγιναν ρίψεις μολότοφ κατά αστυνομικών και ακολούθησαν συμπλοκές στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Να σημειωθεί ότι η κούκλα «Αμάλ» κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας από την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου. Η ύψους 3,5 μέτρων κούκλα ταξίδεψε από τη Συρία στην Τουρκία και, στη συνέχεια, στη χώρα μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης - Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από... θαύμα