ΕΛΛΑΔΑ

Ελίνα Βενίτη στο Newsbomb.gr: H γυμνάστρια που κάνει θεραπευτική γυμναστική σε ΑμεΑ

Ελίνα Βενίτη στο Newsbomb.gr: H γυμνάστρια που κάνει θεραπευτική γυμναστική σε ΑμεΑ

Η γυμνάστρια Ελίνα Βενίτη, με την έντονη ενσυναίσθηση, μιλά στο Newsbomb.gr  για τα χαμόγελα και τα δάκρυα συγκίνησης κάθε φορά που η ψυχή και η θέληση δείχνουν τον δρόμο στο σώμα - Μεταξύ άλλων προπονεί τους Ζαμπίδη, Κωστέτσο, Καναράκη και Ευαγγελόπουλο

Η Ελίνα Βενίτη κάνει κάτι αξιοθαύμαστο, γυμνάζει συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Μέσα από τη μεγάλη της αγάπη την γυμναστική βελτιώνει την ποιότητα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. Μαζί κατακτούν «μικρούς στόχους» που φαντάζουν απάτητα όνειρα. «Η βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής μας είναι δικαίωμα όλων μας», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr.

Μεταξύ άλλων μιλά για την γυμναστική που είναι ταυτόσημη με τη ζωή της, ενώ αποκαλύπτει πως προπονεί και πρόσωπα αναγνωρίσιμα όπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Κάνεις γυμναστική σε ευπαθείς ομάδες, σε ανθρώπους με αναπηρία. Πρωτοποριακό για την Ελλάδα…

«Η θεραπευτική γυμναστική αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας. Οι άνθρωποι που κάνω θεραπευτική γυμναστική μπορεί να Αντιμετωπίζουν αυτοάνοσα νοσήματα. Όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Να έχουν γεννηθεί με έλλειψη κάποιου μέλους η με μειωμένη όραση ακόμη και με τύφλωση. Και φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν αρκετά ορθοπεδικά προβλήματα. Συχνά είναι τα προβλήματα στα γόνατα την σπονδυλική στήλη και στους ώμους. Επίσης εφαρμόζεται σε νευρολογικές παθήσεις, σε μυοσκελετικά προβλήματα, σε επώδυνες καταστάσεις και σε ειδικά προγράμματα πρόληψης των πτώσεων και των ατυχημάτων για την τρίτη ηλικία».

Η παραπάνω δράση σου είναι κάτι που γεμίζει την ψυχή σου;

«Φυσικά και είναι κάτι που γεμίζει ψυχή μου. Ειδικά στις δύσκολες περιπτώσεις νιώθω ότι δίνω το χέρι μου και τραβάω τον άλλον μέσα από την κινούμενη άμμο και τον επαναφέρω στην κανονικότητα ίσως και καλύτερα από πριν τότε ναι υπάρχουν τα δάκρυα συγκίνησης ή αλλιώς τα δάκρυα χαράς. Αυτό που κάνω δεν το βλέπω σαν δουλειά αλλά σαν απόλαυση γιατί οι ασκούμενοι μου γίνονται οικογένειά μου, γίνονται φίλοι μου μέσα από τις καταστάσεις που περνάμε μαζί. Λένε πως αν κάνεις αυτό που αγαπάς δεν θα δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου όπως καταλαβαίνετε δεν έχω δουλέψει ούτε δευτερόλεπτο!».

Ποια είναι η πιο δυνατή επαγγελματική σου στιγμή;

«Δυνατές στιγμές βιώνω όταν βλέπω τα αδύνατα για τους ασκούμενους μου να γίνονται δυνατά .Δεν θα μπορούσα να απομονώσω κάποια συγκεκριμένη λόγο της έντονης δραστηριότητας μου».

Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου ήθελες να γίνεις γυμνάστρια;

«Από μικρό παιδί ήμουν δοσμένη στον αθλητισμό και ήξερα τι θέλω, με μύησαν βέβαια οι γονείς μου, αν και ο πατέρας μου ήθελε να γίνω Ιατρός επειδή ο ίδιος ήταν και φοβούμενος για το μέλλον αυτού του επαγγέλματος».

Τι σημαίνει η γυμναστική για εσένα, είναι τρόπος ζωής;

«Ναι η γυμναστική για εμένα είναι τρόπος ζωής όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι για όλους αφού ο λόγος που ασκούμαστε δεν είναι μόνο για την εμφάνιση μας αλλά και για την υγεία μας».

Ο covid-19 έβγαλε εκτός ρυθμού τους ανθρώπους σε ότι αφορά την άσκηση τους;

«Θεωρώ ότι οποίος θέλει να ασκηθεί θα βρει τον τρόπο όλα τα αλλά είναι δικαιολογίες».

Προπονείς και άτομα που είναι δημοφιλή, ποια είναι αυτά;

«Ναι, προπονώ άτομα τα οποία είναι δημοφιλή. Κάποια Από αυτά είναι ο Μιχάλης Ζαμπίδης ο Βασίλειος Κωστέτσος ο Παντελής Καναράκης. Η Δέσποινα Ολυμπίου και Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος».

Τέλος, αν θα μπορούσες να άλλαζες τον κόσμο τι θα έκανες;

«Θα ήθελα ένα κόσμο με έντονο το αίσθημα της ανθρωπιάς, της ενσυναίσθησης και της αξιοκρατίας»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.