ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην 3η δόση - Τι μας έμαθε το Ισραήλ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην 3η δόση - Τι μας έμαθε το Ισραήλ
Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο αν το μέτρο επεκταθεί τότε "η λογική λέει", ότι θα συμβεί ότι και στο παρελθόν. Δηλαδή πρώτοι θα εμβολιαστούν οι μεγάλοι σε ηλικία πολίτες και οι υγειονομικοί.
INTIME

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού κατά το κορονοϊού.

Για την σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν το μέτρο επεκταθεί τότε «η λογική λέει», ότι θα συμβεί ό,τι και στο παρελθόν. Δηλαδή πρώτοι θα εμβολιαστούν οι μεγάλοι σε ηλικία πολίτες, οι υγειονομικοί και ούτω καθεξής.

Όπως μας ανέφερε με την μετάλλαξη Δέλτα, φαίνεται ότι νοσούν όλο και περισσότερα παιδιά, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία που να λένε με σιγουριά ότι αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη ή ότι τα αυξημένα ποσοστά σε σχέση με τους ενήλικες είναι γιατί ο ενήλικος πληθυσμός προστατεύεται περισσότερο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν το άνοιγμα των σχολείων θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κρούσματα στα παιδιά ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε πώς κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Η θέση της κυβέρνησης

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ο χειρισμός του ζητήματος της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανάφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες χθες, Τρίτη (14/9).

«Οδηγός είναι το Ισραήλ. Δεν έχει αποφασιστεί σχετικά με την 3η δόση αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό δηλαδή ποιος έχει κάνει δόση και πότε. Είναι θέμα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών» ανέφερε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που προκαλεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η χώρα έχει φτάσει το υψηλότερο όριο των εμβολιασμών, καθώς -όπως εξήγησε- «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχουμε μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα. Θα υπάρχει η δεξαμενή των νέων, αλλά το πρόβλημα μας είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στους πολίτες άνω των 50 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει το 60% με 65%. «Υπάρχει και ένα ποσοστό 8-10% που έχει περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικοί είναι στο 90% εμβολιασμένοι» είπε και αναφερόμενος στην εστίαση σχολίασε: «Ακούω ότι όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι. Τα δυο βασικά κριτήρια που διαφοροποιούνε την κατάσταση είναι το όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης και πού όχι, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο. Με ρωτούν «γιατί θέατρο και όχι εστιατόριο;». Στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός. Η υποχρεωτικότητα είναι πάντα μέσα στο μενού αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον μασκοφόρο της Μεταμόρφωσης - Είχαν κάνει πρόβες

Γονικές Παροχές: Με 100.000 μεταβιβάσεις θα αλλάξουν χέρια περιουσίες ύψους 8,8 δισ. ευρώ

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»