ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυστηρές ποινές για τους αρνητές - Έως 5 χρόνια οι ποινές για ψευδείς ειδήσεις

Κορονοϊός: Αυστηρές ποινές για τους αρνητές - Έως 5 χρόνια οι ποινές για ψευδείς ειδήσεις

Κορονοϊός: Αντιμέτωποι με τη φυλακή θα βρεθούν οι αρνητές, οι οποίοι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ποινές που έρχονται για τους αρνητές είναι πολύ αυστηρές καθώς με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα στο άρθρο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων πλέον προστατεύεται και η δημόσια υγεία.

Το επίμαχο άρθρο 191 αναφέρει ότι: «Όποιος δημόσια ή μέσω διαδικτύου διασπείρει ψευδείς ειδήσεις προκαλώντας ανησυχία ή φόβο στους πολίτες ή κλονίζοντας την εμπιστοσύνη τους στην εθνική οικονομία, την αμυντική ικανότητα της χώρας ή τη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση από 3 μήνες μέχρι 5 χρόνια και χρηματική ποινή».

Αν η πράξη τελεστεί επανειλημμένα τότε η ελάχιστη ποινή φυλάκισης διπλασιάζεται και ανεβαίνει στους 6 μήνες ως 5 χρόνια. Φυλάκιση μέχρι έναν χρόνο θα επιβάλλουν τα δικαστήρια στους κατηγορούμενους που τέλεσαν το αδίκημα από αμέλεια.

Αντιεμβολιαστές: Οι 4 ιστοσελίδες και οι 6 λογαριασμοί που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από όσους εκμεταλλεύονται το διαδίκτυο για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο. Το πρώτο σκέλος της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκληρώθηκε και αποκάλυψε ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες και για έξι λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες.

Μία από αυτές είναι η σελίδα «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Τα στελέχη της δίωξης αναζητούν τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

Ένα από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, με το σύνταγμα της χώρας στα χέρια, παροτρύνει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, χαρακτηρίζοντας «αηδίες» το εμβόλιο: «Εδω είμαστε δεν έχουμε να κρύψουμε και να φοβηθούμε τίποτα. Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε για τίποτα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Εδώ είμαι και σας περιμένω. Δε θα κάνουμε με το ζόρι ιατρικές πράξεις. Εμβόλια, μάσκες, rapid test, αηδίες είναι ιατρικές πράξεις. Το τι θα βάλω στο σώμα μου είναι θέμα δικό μου. Αυτόχθονες είμαστε όλοι σε αυτή τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», το Star εντόπισε και τους υπόλοιπους τρεις ιστότοπους οι οποίοι διερευνώνται για τα εξής αδικήματα: διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Στη μια ιστοσελίδα εντοπίστηκε βίντεο με κεντρικό μήνυμα: «Θα δεχτείς τροποποιημένο νουκλεοσίδιο στο σώμα σου χωρίς να γνωρίζεις τις παρενέργειες μετα από 1ή 2 έτη του κορωνοεμβολίου; H αυτοκτονία οδηγεί στην αιώνια κόλαση την αθάνατη ψυχή».

Στις άλλες δυο οι αναρτήσεις μεταξύ άλλων αναφέρονται στο «φονικό εμβόλιο του Γκέιτς» και στον «QR Code» που λαμβάνει κάποιος που εμβολιάζεται.

H μέχρι στιγμής έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε ότι ένας από τους διαχειριστές των 10 ιστοσελίδων και προφίλ είναι από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα πρόκειται για πρώην υποστηρικτή του Σώρρα, ο οποίος είχε συλληφθεί σε επεισόδια.

Μέχρι στιγμής έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες και η έρευνα συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.978 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Στρατηγός Φλώρος: Επικό «κάζο» στους Τούρκους – «Μην ψάχνετε το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, στο Καστελλόριζο είναι»