ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θέμα χρόνου να μπει στο «κόκκινο» και το μίνι lockdown

Θεσσαλονίκη Lockdown
Η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας στην οποία θα επιβληθεί μίνι lockdown
ΙΝΤΙΜΕ

Η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας στην οποία θα επιβληθεί μίνι lockdown

Μπορεί την περασμένη εβδομάδα όλοι να διαβεβαίωναν ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής μέτρων στη Θεσσαλονίκη τα δεδομένα, όμως, του κορονοϊού φαίνεται ότι φέρνουν πιο κοντά πλέον αυτό το ενδεχόμενο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης να είναι η επόμενη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας στην οποία θα επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι στο μικροσκόπιο των ειδικών έχει μπει και η περιοχή της Λάρισας.

Η μεγάλη διασπορά που καταγράφεται στις τελευταίες επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ – μόνο χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 435 κρούσματα – σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού φαίνεται ότι υποχρεώνουν τους επιδημιολόγους της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να αλλάξουν χρώμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και να την «βάψουν» κόκκινη.

Αύξηση του ιικού φορτίου, έστω και οριακή, καταγράφηκε και στα λύματα ως άλλο ένα στοιχείο που φέρνει πιο κοντά την απόφαση για λήψη περιοριστικών μέτρων στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα αυξημένη είναι και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο «κόκκινο» οδηγώντας στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Σημειώνεται ότι αύξηση πάνω από 10% παρουσιάζουν οι νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη και σε 14 νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που ανήκουν στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης.

Αν η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης περάσει στο «κόκκινο» τότε θα πρόκειται για την έβδομη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που θα είναι στο επίπεδο 4 (κόκκινο) συναντώντας εκεί τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης, Δράμας, Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν σε περίπτωση επιβολής μίνι lockdown είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Άνδρας λέει πως είδε τον καταζητούμενο σύντροφό της σε μπαρ –Έβραζε απο θυμό

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη! - Όλα τα highlights

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας