ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Θήβας στο Newsbomb.gr: Έχουμε λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα για το ενδεχόμενο σεισμού

Δήμαρχος Θήβας σεισμοί
Στο Newsbomb.gr μιλά ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου

Τα τελευταία 24ωρα η Κρήτη χορεύει στους ρυθμούς του Εγκέλαδου - Οι επιστήμονες παραθέτουν τις απόψεις τους για την σεισμική ακολουθία που καταγράφεται στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Θήβας

Ωστόσο στο τραπέζι έπεσε και μια άλλη θεωρία, αν όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα επηρεάσει τη… Θήβα.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, καταγράφονται μικρές σεισμικές δονήσεις εδώ και 4 περίπου μήνες μέχρι που σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία.

Την ίδια στιγμή και 490 χλμ μακριά η περιοχή της Θήβας καταγράφει -και αυτή- σχεδόν καθημερινά από τις αρχές Ιουλίου μια έντονη σεισμική δραστηριότητα με σεισμούς από 2 έως 4 Ρίχτερ. Στις 21 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου τόσο για το Αρκαλοχώρι όσο και για τη Θήβα.

Μπορεί το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι να μην επηρεάζει αυτό της Θήβας αλλά η επιστημονική κοινότητα που παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα των δύο περιοχών, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού και στη Θήβα.

Στο Newsbomb.gr μιλά ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου ο οποίος τονίζει πως έχουν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ είναι εκείνος και το επιτελείο του σε συνεχή επαφή με την επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα λέει, «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Άνδρας λέει πως είδε τον καταζητούμενο σύντροφό της σε μπαρ –Έβραζε απο θυμό

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη! - Όλα τα highlights

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας