ΕΛΛΑΔΑ

Ενώσεις εκπαιδευτικών κατά Κεραμέως για την αξιολόγηση - Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

εκπαιδευτικοί αξιολόγηση κεραμέως ένταση συλλαλητήριο
Ένταση προκλήθηκε απόψε κατά τη πορεία εκπαιδευτικών προς το Σύνταγμα.
Newsbomb.gr/ Ευδοκία Μύτιλη

Μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, ενώ ένταση σημειώθηκε στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαηλητήριο.

Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των εκπαιδευτικών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία - αποχή, απαντούν ότι θα ασκήσουν έφεση και ότι η απόφαση αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή.

Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν την αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης ενώ προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι «η δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες, όμως η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή (θα πρέπει να κριθεί πρώτα στο Εφετείο)».

Και προσθέτει πως στην περίπτωση της ΟΙΕΛΕ το σκεπτικό της απόφασης είναι λάθος διότι -όπως εξηγεί- η απεργία κρίθηκε παράνομη, επειδή «δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του δημόσιου διαλόγου, μια διαδικασία που δεν προβλέπεται για τον ιδιωτικό τομέα! Επομένως, το νομικό σκεπτικό για την απεργία-αποχή της ΟΙΕΛΕ είναι απολύτως λανθασμένο, καθώς μας εξομοιώνει με δημόσιους υπαλλήλους».

Η αντίδραση του υπουργείου

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, που φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ένταση προκλήθηκε απόψε κατά τη πορεία εκπαιδευτικών προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 800 άτομα προσπάθησαν να κλείσουν την Αμαλίας και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις