ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Μπουλμπασάκου στο Newsbomb.gr: «Black out» στο ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης αν γίνουν παρελάσεις

«Καμπανάκι» Μπουλμπασάκου στο Newsbomb.gr: «Black out» στο ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης αν γίνουν παρελάσεις
Σύμφωνα με τον κ. Μπουλμπασάκο η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης των πολιτών.
INTIME

Την άποψη να μην διεξαχθούν ούτε φέτος παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, υποστήριξε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος – Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στο ΕΣΥ – Ελάχιστες οι ελεύθερες κλίνες – Ίσως δούμε και μεταφορές ασθενών

Για ένα επερχόμενο «black out» στο σύστημα υγείας τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των υπόλοιπων περιοχών της Βόρειας Ελλάδα, έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας πιέζεται πάρα πολύ και αυτήν τη στιγμή σημειώνεται πληρότητα στις κλίνες και τις ΜΕΘ covid πάνω από 90%. «Σήμερα που μιλάμε δεν νομίζω ότι υπάρχουν πάνω από 10 κρεβάτια ΜΕΘ Covid», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης των πολιτών αλλά και άλλων παραγόντων όπως τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν έρθει νωρίτερα από την Αθήνα και οδηγούν τους πολίτες σε κλειστούς χώρους καθώς και τις λιγότερες κλίνες covid που έχει η περιοχή σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Μάλιστα τόνισε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή για τις επόμενες 10 ημέρες σίγουρα θα ξεκινήσουν οι μεταφορές ασθενών σε άλλες περιοχές της χώρας με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Η κατάσταση στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.837 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 660.166 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.889 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.