ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη μαρτυρική Εύβοια: Πριν πετάξουν από πάνω τους τις στάχτες, πνίγηκαν στις λάσπες

Το Newsbomb.gr στη μαρτυρική Εύβοια: Πριν πετάξουν από πάνω τους τις στάχτες, πνίγηκαν στις λάσπες

Πλημμύρες Εύβοια: Βιβλική καταστροφή! Οργή και απόγνωση των κατοίκων και φόβοι για νέο χτύπημα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Το Newsbomb.gr βρίσκεται και πάλι στην «πληγωμένη» Εύβοια και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν

Αποστολή στη Βόρεια Εύβοια: Σπύρος Μελισσάρης

Η φύση δεν περιμένει, ούτε χαρίζεται. Όταν υπάρχει αδράνεια σε αντιπλημμυρικά έργα μετά από πυρκαγιές, τότε είναι δεδομένο πως θα σε «εκδικηθεί». Είναι γνωστό άλλωστε πως ό,τι και να γίνει, το νερό που ξεκινάει από το βουνό θα βρει το δρόμο του προς τη θάλασσα με κάθε τρόπο. Νόμος της φύσης που δεν αλλάζει ποτέ!

Αν έχεις προλάβει να του δημιουργήσεις τον κατάλληλο δρόμο μέσω κατάλληλων υποδομών, τότε δεν θα υποστείς τις συνέπειες, αν όμως έχεις αφήσει ολόκληρα χωριά ανοχύρωτα, τότε θα το πληρώσεις ακριβά.

Η Εύβοια το καλοκαίρι που μας πέρασε καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Το καταπράσινο νησί κάηκε από το βορειότερο τμήμα του μέχρι σχεδόν το μέσον, με τους κατοίκους να προσπαθούν μέσα από τις στάχτες να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Πριν όμως προλάβουν να πετάξουν από τα σπίτια και τα ρούχα τους τις στάχτες, οι πλημμύρες ήρθαν για να τους δώσουν τη… χαριστική βολή.

Με τα αντιπλημμυρικά έργα να είναι ανύπαρκτα, ολόκληρα χωριά πνίγηκαν στις λάσπες και όσο κι αν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δήθεν οι πλημμύρες δεν έχουν σχέση με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τους κατοίκους, που όσο ακούν τέτοιες απαράδεκτες ατάκες, τόσο η οργή τους ξεχειλίζει.

Στο Newsbomb.gr φωνάζαμε από το καλοκαίρι πως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε οι κάτοικοι να μην βρεθούν αντιμέτωποι με καταστροφικές πλημμύρες, μιας και το βουνό και τα δέντρα που συγκρατούσαν τα νερά της βροχής πλέον δεν υπήρχαν. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ειδικές ομάδες αποκατάστασης, υποσχέθηκε αναδασώσεις και φυσικά στήριξη των πολιτών. Αποτέλεσμα; Με την πρώτη καταιγίδα να γίνει αυτό που όλοι περίμεναν, η Εύβοια να βυθιστεί στις λάσπες. Προσέξτε, δεν μιλάμε για καμία τρομερή κακοκαιρία, όπως για παράδειγμα ήταν ο περσινός «Ιανός» που κατέστρεψε την Καρδίτσα και την Κεφαλονιά, αλλά για απλές καταιγίδες. Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει να γίνει στη συνέχεια, αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Ήταν σαν να γίνεται σεισμός», δηλώνει κάτοικος της περιοχής στο Newsbomb.gr.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Οι εικόνες που μας στέλνει ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr, Σπύρος Μελισσάρης είναι αποκαρδιωτικές.

«Δεν καήκαμε το καλοκαίρι, κοντέψαμε να πνιγούμε το φθινόπωρο», λένε με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr.

Οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο. Την ίδια στιγμή δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς χαρακτηρίζει «αναμενόμενα τα αποτελέσματα» καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτηση του «Οι διανοίξεις των ρεμάτων είχαν προχωρήσει, οι κοπές των παρόδιων δένδρων επίσης, όμως οι παρεμβάσεις στο δάσος ακόμη αναμένονται. Η υπομονή εξαντλείται και τα περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει. Η πολιτεία οφείλει να βρεθεί στο πεδίο της καταστροφής. Τα όρια της αυτοδιοίκησης τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού».

Αγία Άννα, Κοτσικιά, Αχλάδι και Ψαροπούλι αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί ενώ σπίτια και αυλές έχουν πλημμυρίσει από λάσπες...

Δείτε τις εικόνες καταστροφής από τη Βόρεια Εύβοια:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Αθηνά» σφυροκοπά τη χώρα - Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τραγωδία στο Μπολσόι: Η στιγμή που ο χορευτής χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της παράστασης (vid)

Ο σχεδιαστής του οίκου Balmain σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτό που αποκάλυψε το φρικτό ατύχημα