ΕΛΛΑΔΑ

Εφαρμόζεται ο νόμος για τα ΑΕΙ

Εφαρμόζεται ο νόμος για τα ΑΕΙ

Κανονικά αναμένεται να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός επεσήμανε ότι ανατίθεται στις Συγκλήτους των πανεπιστημίων η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων για το οικονομικό έτος 2012. Πρόκειται για τη διατήρηση του πρότερου καθεστώτος, μόνο γι' αυτό τον χρόνο, ώστε να αρθούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα Ιδρύματα.

Μάλιστα, ο κ. Μπαμπινιώτης κοινοποίησε πως για την καλύτερη διευθέτηση των θεμάτων θα συγκροτηθεί μία επταμελής ομάδα εργασίας από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων πανεπιστημίων.

Τα μέλη της ομάδας θα εξετάσουν τις δυσλειτουργίες, που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του νόμου, και έως τις 15 Μαΐου θα καταθέσουν πόρισμα με προτάσεις για την καλύτερη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Η σύνθεση της επιτροπής είναι η εξής:

*Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Συνόδου των πρυτάνεων

*Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

*Γιώργος Παναγιωτάκης, πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

*Κωνσταντίνος Ρέμελης, πρύτανης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

*Βασίλειος Παπάζογλου, ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης

*Αθανάσιος Κυριαζής (σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πρώην ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης)

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπινιώτη στόχος της επιτροπής αυτής θα είναι να προτείνει βελτιώσεις, όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες.