ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Πίεση από non covid περιστατικά – Να διαθέσει το «Σωτηρία» κλινικές

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Πίεση από non covid περιστατικά –  Να διαθέσει το «Σωτηρία» κλινικές
ΙΝΤΙΜΕ

«Ασφυκτική» χαρακτηρίζει ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής όχι όμως σε σχέση με τον κορονοϊό αλλά με τα συσσωρευμένα non covid περιστατικά – Τι λέει για το νοσοκομείο «Σωτηρία»

«Αυτό το διάστημα πιεζόμαστε περισσότερο από τα non covid περιστατικά για τον λόγο ότι μας λείπει το 70% των πνευμονολογικών κρεβατιών που προ κορονοϊού αντιμετώπιζε το "Σωτηρία" στην Αττική ως εξειδικευμένο πνευμονολογικό Νοσοκομείο».

Με τα λόγια αυτά, περιέγραψε μιλώντας στο Newsbomb.gr. την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Αττική ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, μέχρι και σήμερα το "Σωτηρία" δεν καλύπτει non covid περιστατικά, άρα επιβαρύνονται οι υπόλοιπες πνευμονολογικές κλινικές του λεκανοπεδίου. Για παράδειγμα, εμείς είμαστε μία κλινική στον "Ευαγγελισμό" με 15 κρεβάτια, όμως σταθερά λειτουργούμε με 40 κρεβάτια. Που σημαίνει ότι αναγκάζομαι και χρησιμοποιώ κλίνες που ανήκουν σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και στα άλλα νοσοκομεία και είναι γεγονός ότι έτσι προκαλούνται δυσλειτουργίες και προβλήματα».

Όσον αφορά την κατάσταση στην ο κ. Μπουλμπασάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι «αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας στην Θεσσαλονίκη τότε θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα».

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες (16/10) 2.313 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 539 νέα κρούσματα. Η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • Ανατολική Αττική 55
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 81
  • Δυτικής Αττικής 38
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 77
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
  • Νήσων 8
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 57
  • Πειραιώς 55

Παράλληλα, στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 357 νέα κρούσματα ενώ στην Λάρισα 169.

Η γεωγραφική κατανομή των 2.324 νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.