ΕΛΛΑΔΑ

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Η θεία είχε συνεργό στην εξαπάτηση της μητέρας

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Η θεία είχε συνεργό στην εξαπάτηση της μητέρας

Μία γυναίκα φέρεται να βοήθησε την 50χρονη που κακοποίησε την 8χρονη στη Ρόδο προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τη μητέρα της

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου εκκρεμεί προς αξιολόγηση το προανακριτικό υλικό, που συγκεντρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για την πολύκροτη υπόθεση της κακοποίησης του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο από τη θεία του.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η «Δημοκρατική», το βράδυ του Σαββάτου τα δυο αδέλφια ηλικίας 10 και 12 ετών της 8χρονης, μεταφέρθηκαν, σε εκτέλεση νέας Εισαγγελικής διάταξης, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει πέραν της ανωμοτί καταθέσεως της θείας και ανωμοτί κατάθεση του παππού, 9 μαρτυρικές καταθέσεις μελών της οικογενείας και τρίτων, αλλά και τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων καθώς και γνωμοδοτήσεις και εκθέσεις ιατροδικαστή, γυναικολόγου και μικροβιολόγου.
Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», το κουβάρι των αποκαλύψεων άνοιξε έπειτα από κατάθεση που έδωσε το βράδυ του Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η 33χρονη μητέρα του παιδιού.

Η μητέρα του παιδιού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Δημοκρατικής» κατέθεσε ειδικότερα, πως διαχειριζόταν την σύνταξη της πεθεράς της και η 50χρονη την εξυπηρετούσε κάνοντας αγορές για το σπίτι με χρήματα που της έδινε.

Είχαν αναπτύξει σχέσεις φιλικές τόσο με την ίδια όσο και με τον σύντροφο της και από τον Σεπτέμβριο επεδίωκε να την πείσει ότι κοινωνική λειτουργός είχε κινήσει τις διαδικασίες για να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της (4 συνολικά) και ότι έγινε και σχετική ενημέρωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Φέρεται να της ζήτησε 200 ευρώ προκειμένου να αποτραπεί η αφαίρεση των παιδιών από την επιμέλεια της και μάλιστα η 50χρονη, συστράτευσε προς τούτο ακόμη μια γυναίκα, που σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η μητέρα, συνομίλησε μαζί της τηλεφωνικά.

Η γυναίκα αυτή έπεισε την 33χρονη μητέρα ότι αν έδινε τα χρήματα δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα!

Η 50χρονη, που επεδίωξε προ διημέρου να ανασκευάσει τα όσα κατέθεσε, φέρεται να έχει αβίαστα περιγράψει το τι είχε συμβεί και πως επεδίωξε, εξαπατώντας την μητέρα, να εξασφαλίσει χρήματα από την ίδια και τον παππού (200 και 500 ευρώ αντίστοιχα).
Οι πληροφορίες της «Δημοκρατικής» αναφέρουν ότι τα όσα περιέγραψε ως πραγματικά γεγονότα η μητέρα και τα όσα ομολόγησε σε κατάθεση της η θεία ταυτίζονται ως προς την αλληλουχία τους αλλά υπάρχουν ορισμένες διαφορές που προφανώς θα διευκρινιστούν στην πορεία, ίσως και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων και την λήψη συμπληρωματικών απολογιών και καταθέσεων.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα

Καταδίωξη - Πέραμα: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις και τα ερωτήματα

Καιρός – Μαρουσάκης: Το «ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει άστατο καιρό – Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις