ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κρήτη - Έρχονται στην Αθήνα

Αγροτικές κινητοποιήσεις
In Τime

Τη λήψη μέτρων για στήριξη του εισοδήματός τους ζήτησαν την Πέμπτη (4/11) μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων και κτηνοτρόφοι που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μουρνιών στην είσοδο της πόλης, κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς το κέντρο και την πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, και κατέληξαν στο κτίριο της Υπηρεσίας Δασών.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης, διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, Γιάννης Βερυκάκης, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολλά. Τα εισοδήματά μας μειώνονται, ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Ζητάμε να μην ισχύσει η νέα ΚΥΑ, με την οποία γίνονται περικοπές των ενισχύσεών μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας υποστηρίζοντας πως «το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε, πλέον, να καλύψομε τα έξοδά μας».

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή κινητοποίηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά θα λάβουν μέρος στην σημερινή συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Αναχώρησαν από Κρήτη για Αθήνα

Αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, όπως και από το Ρέθυμνο, προκειμένου σήμερα να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, έχουν αιτιάσεις αναφορικά με περικοπές στις επιδοτήσεις, με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και το κόστος παραγωγής.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση θα έχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά και το δυτικό Ρέθυμνο, που ταξιδεύουν για τον Πειραιά, με πλοίο που αναχώρησε από λιμάνι της Σούδας.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης έχουν προγραμματίσει σήμερα το πρωί συνάντηση στην πλατεία Βάθης και αμέσως μετά πορεία προς το υπουργείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία στην Ιεράπετρα: Ο 54χρονος κυνηγάει τη Νεκταρία με το μαχαίρι

Λακωνία: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία των δύο αδερφιών - Ντυμένα γαμπροί το τελευταίο αντίο

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Πότε θα ανακοινωθούν