ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις: Διαμαρτυρία σταφιδοπαραγωγών και Κρητών αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

σταφιδοπαραγωγή Αθήνα
Κινητοποιήσεις αγροτών
Newsbomb.gr/ Eυδοκία Μύτιλη

Αγρότες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Οι αγρότες δίνουν δυναμικό «παρών» στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας την ενίσχυση της παραγωγής τους και την οικονομική τους στήριξη έναντι των ανατιμήσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θέλουν να δώσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Παράλληλα, συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν νωρίτερα και αγρότες από την Κρήτη.

Με την τιμή παραγωγού να έχει πάρει την κατηφόρα και χιλιάδες τόνους να μένουν αδιάθετοι, οι σταφιδοπαραγωγοί ζητούν άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως αγοραστή ύστατης καταφυγής για το πλεονάζον απόθεμα, όπως και δέσμη μέτρων στήριξης.

Κύριο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών είναι η απόσυρση του αναγνωρισμένου πλεονάζοντος αποθέματος σταφίδας που ανέρχεται κατά την ΠΕΣ σε 5.000 τόνους και η παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, όπως και να σταματήσει η κερδοσκοπία εις βάρος τους.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των αγροτών της Κρήτης έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη έφτασαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Εν μέσω πανδημίας και ενώ υπάρχει τέτοια πίεση κόβουν τις επιδοτήσεις», τονίζουν Κρητικοί αγρότες στο Newsbomb.gr. Όπως λένε, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους δεν θα φύγουν από εκεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα

Βέλγιο: Σκοτώθηκε για μία selfie η Ζωή Μαρινάκη (pics)

Φρίκη για 17χρονη στο Καζακστάν: Για 4 ημέρες τη βίαζαν 17 άνδρες αφού της «πείραξαν» το ποτό