ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ίσως χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα – Φαίνεται ότι ξεφεύγει το πράγμα

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ίσως χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα – Φαίνεται ότι ξεφεύγει το πράγμα
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο κ. Βατόπουλος απάντησε ότι δεν αποκλείει τίποτα.
INTIME

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής κατά του κορονοϊού τόνισε στο Newsbomb.gr πως ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown - Είπε επίσης ότι κανείς δεν περίμενε τέτοια αύξηση και ότι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα

Για την πορεία του της πανδημίας μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αφήνοντας... ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο καθηγητής τόνισε ότι: «Υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και δεν ξέρω πως να την εξηγήσω. Αν τα μέτρα καταφέρουν να μειώσουν την εξάπλωση του ιού θα το δούμε στην πορεία. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι χρειάζονται πολύ πιο αυστηρά μέτρα και είναι δύσκολο να πει κανείς ότι δεν θα δούμε ξανά lockdown».

Και πρόσθεσε: «δεν έχουμε επίσης ξεκάθαρη εικόνα που γίνονται οι υπερμεταδόσεις. Ξέρουμε μόνο ότι έχουμε μια μετάλλαξη αλλά δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Φαίνεται να ξεφεύγει το πράγμα. Το εμβόλιο προφυλάσσει από την βαριά νόσηση αλλά όχι από τη μετάδοση. Είναι δύσκολο να πει κανείς πως θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα».

Κάθε μέρα και... χειρότερα

Σφοδρότατο αποδεικνύεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με τα ημερήσια κρούσματα να σπάνε κάθε ρεκόρ και να δοκιμάζουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας.

Χθες (5/11) επιβεβαιώθηκαν 6.909 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.200 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 450 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 378 (84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.347 ασθενείς.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρεμιέρα νέων μέτρων με σαρωτικούς ελέγχους: Το μεγάλο στοίχημα – Τι πρέπει να ξέρετε

Θρίλερ με την εξαφάνιση υπάλληλου της ΕΥΠ: Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα

Γλυκά Νερά: Άλλαξε στάση η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του γυναικοκτόνου