ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν πάμε καλά - Απαιτείται αύξηση των εμβολιασμών

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν πάμε καλά - Απαιτείται αύξηση των εμβολιασμών
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Ο εμβολιασμός είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορονοϊού δήλωσε στο Newsbomb.gr o καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Σε συναγερμό βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως τόσο ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων υποδηλώνει πως τα πράγματα πάνε άσχημα.

«Η επιδημία προχωράει άσχημα αν αναλογιστούμε τους θανάτους που έχουμε καθημερινά και τον αριθμό των ανθρώπων που διασωληνώνονται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής τόνισε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους φορείς με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.

«Πρέπει να γίνει πανστρατιά από όλους, πολιτικούς, συνδικαλιστές κα. με σκοπό να πεισθεί ο κόσμος και να πάει να εμβολιαστεί. Τρία είναι τα όπλα που έχουμε κατά της πανδημία. Ο εμβολιασμός, τα μέτρα υγιεινής και τα τεστ για έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση των κρουσμάτων» υπογράμμισε.

Χθες Σάββατο 6 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.393 νέα κρούσματα Covid-19, 43 νέους θανάτους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, 459 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν χθες σε 780.621, εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.819 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.gr

Σέρρες: Τρία σφυρίγματα και μετά σιγή - Σκότωσε τον αγροφύλακα για να βοσκήσει τα κατσίκια του