ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική ειρωνεία: Ο δικηγόρος ήξερε τον δολοφόνο της μητέρας του από παιδί – Τι είχε συμβεί το 2009

Τραγική ειρωνεία: Ο δικηγόρος ήξερε τον δολοφόνο της μητέρας του από παιδί – Τι είχε συμβεί το 2009

Στο άκουσμα των τραγικών εξελίξεων ο δικηγόρος κατέρρευσε μπροστά στους αστυνομικούς

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο δικηγόρος από τον Βόλο Γιάννης Μηλίνης πως ο άνθρωπος που πριν από 12 χρόνια κατέσφαξε τη μητέρα του, είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί νομικά.

Στο άκουσμα των τραγικών εξελίξεων ο δικηγόρος κατέρρευσε μπροστά στους αστυνομικούς μην μπορώντας να πιστέψει πως ο άγνωστος που μαχαίρωσε με 20 μαχαιριές τη μητέρα του είναι ο 39χρονος τον οποίο γνώριζε από παλιά και θεωρούσε φίλο του.

Η δολοφονία της μητέρας του νομικού, Νίκης Μηλίνη, έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2009. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 12ης Αυγούστου όταν ο γιος της Γιάννης επισκέφθηκε το σπίτι της μητέρας του στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Ν. Ιωνία.

Το θέαμα που αντίκρυσε τότε όταν άνοιξε την πόρτα δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, ήταν πεσμένη μπρούμυτα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Στο σώμα της έφερε 20 μαχαιριές.

Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε πως η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε παραβιαστεί κάτι που σημαίνει πως η γυναίκα είχε ανοίξει αυτοβούλως στον μετέπειτα δολοφόνο της. Επίσης στο τραπέζι υπήρχαν και μπολ με παγωτό τα οποία υποδήλωναν πως ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην γυναίκα. Του άνοιξε την πόρτα, τον φιλοξένησε και τον κέρασε πριν δεχθεί το μένος του.

Οι πολλαπλές μαχαιριές δείχνουν πάθος, μανία και μίσος από την πλευρά του δράστη, ο οποίος φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει καλά την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος.

Πέρασαν 12 χρόνια μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας και μέχρι σήμερα παρέμενε άγνωστο το πρόσωπο που έμπηξε 20 φορές το αιχμηρό αντικείμενο στο σώμα της 69χρονης γυναίκας.

Τότε μεταξύ των ατόμων που είχαν ερευνηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν και ο Θανάσης Μυλωνάς ο οποίος είχε εμφανίσει άλλοθι. Ο Μυλωνάς ήταν γνωστός της δολοφονημένης γυναίκας καθώς οι παππούδες του έμεναν στο ίδιο τριώροφο σπίτι στην οδό Μελίνας Μερκούρη στο ισόγειο.

Ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ, ωστόσο είχαν κρατηθεί από τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ίχνη DNA που είχαν βρεθεί νύχια της άτυχης γυναίκας. Τα ίχνη αυτά ήταν τελικά ο καταλυτικός παράγοντας που οδήγησε στη σύλληψη του Θανάση Μυλωνά για ένα έγκλημα που διέπραξε 12 χρόνια πριν.

Ειδικότερα, τα αποδεικτικά στοιχεία που «έδεσαν» τις δύο υποθέσεις ήρθαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που ταυτοποίησε το γενετικό υλικό από τα νύχια της 69χρονης με το DNA του δράστη της δολοφονίας της 75χρονης. Ο 39χρονος ζητούσε χρήματα από την 69χρονη, μητέρα του δικηγόρου. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς ο δράστης αφαίρεσε μετρητά και κάποια αντικείμενα αξίας. Η 69χρονη και ο σύζυγός της γνωρίζονταν με τον 39χρονο, καθώς το σπίτι τους βρισκόταν δίπλα από το σπίτι της γιαγιάς του δράστη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΣΑΠ: O 41χρονος πήδηξε από τον συρμό για να σωθεί - Έσπασαν τα φρένα σε βαγόνι εργασιών

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Μαρκέλλα Γιαννάτου: Νευρίασα που με λένε η σύντροφος του σκηνοθέτη από τις «Άγριες Μέλισσες»