ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Αίγιο: «Λάθος που δεν εμβολιάστηκα» – Τα λόγια του 57χρονου οδοντίατρου πριν πεθάνει

Κορονοϊός- Αίγιο: «Λάθος που δεν εμβολιάστηκα» – Τα λόγια του 57χρονου οδοντίατρου πριν πεθάνει

Φαινομενικά άτρωτος, ο κορονοϊός όμως δεν κάνει διακρίσεις.

«Αυτή η κατάρα που ήρθε, τού έκανε τα πνευμόνια χάρτινα και δε δουλεύανε. Δεν άντεξε, έμεινε απόψε από καρδιά».

Ο λόγος για τον 57χρονο Γιώργο Καραβίτη, γνωστό οδοντίατρο στο Αίγιο που νοσηλευόταν με κορονοϊό από αρχές Αυγούστου.

«Διασωληνώθηκε έναν μήνα, μετά πήγε δυόμισι μήνες στην εντατική αλλά είχε προχωρήσει στα πνευμόνια αυτή η κατάρα που ήρθε. Τον είχαν στο οξυγόνο. Δεν άντεξε», δήλωσε η μητέρα του μιλώντας στο Mega.

Τρεις φορές επιχείρησαν να τον αποσωληνώσουν οι γιατροί στο Ρίο αλλά δεν τα κατάφεραν.

«Δύο φορές ήταν να κατεβεί κάτω. Ήταν έτοιμος, είχε επανέλθει για να κατεβεί κάτω στον θάλαμο αλλά στράβωσε και τώρα ήταν η 3η φορά και πέθανε», ανέφερε η μητέρα του 57χρονου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του δεν είχαν εμβολιαστεί. Δεν πρόλαβε ισχυρίζεται η μητέρα του, με τον 57χρονο να εκμυστηρεύεται στον γιατρό του πως αυτό ήταν το «μεγάλο λάθος» του.

«Υπολόγιζε να το κάνει τον Σεπτέμβριο. Να πάνε να κάνουν εμβόλια, να πάνε να κάνουν εμβόλια», πρόσθεσε η μητέρα του 57χρονου.

«Δύο μέτρα άντρας, έπαιζε ποδόσφαιρο και σε μια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία, ήρθε στο σπίτι. Κάθισε για 5 μέρες, δεν πήγε αμέσως. Και μετά τον πήγαν στον νοσοκομείο και μετά από τρεις μήνες πέθανε», σημείωσε ο πατέρας του.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Σε σοβαρή κατάσταση 65χρονος ιερέας με κορoνοϊό

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για 65χρονο ιερέα που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς του με τον αδελφό και τη μητέρα του να νοσούν στο σπίτι, τον ιερέα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και τον πατέρα του, σε ηλικία 96 ετών, να καταλήγει από επιπλοκές του ιού.

«Από τους γονείς του κόλλησε ο άνθρωπος. Από μια οικιακή βοηθό που είχαν στο σπίτι. Η μητέρα του είναι άρρωστη κατάκοιτη στο κρεβάτι», λένε συγγενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο ίδιος ο ιερέας όσο και η οικογένειά του, είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι κρίμα. Δεν είχε κάνει όμως το εμβόλιο. Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο είναι δύσκολα».

«Δεν θα φοράτε μάσκα στον οίκο του Θεού»

Ένας άλλος ιερέας στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους πιστούς να κατεβάσουν τη μάσκα καθώς, όπως λέει, ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσα στην εκκλησία.

«Τους λέει ο παπάς δε φοράτε μάσκα εδώ. Εδώ είναι ο οίκος του Θεού. Έρχονται από όλα χωριά χωρίς μάσκες. Το τι γίνεται δεν λέγεται», ανέφερε πιστή.

Σοκάρει η είδηση πως ο εν λόγω ιερέας παραμένει αρνητής παρά το γεγονός πως νόσησε ο ίδιος αλλά κι έχασε τη μητέρα του από κορονοϊό.

«Ο παπάς είχε κορονοϊό. Πόσο καιρό ήταν στο στρατιωτικό νοσοκομείο και έχασε και τη μάνα του από κορωνοϊό. Δεν αλλάζει μυαλό».

Γονείς – αρνητές δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Πάνω από 30 παιδιά στη Λάρισα δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς οι γονείς τους δε δέχονται να τα στείλουν με μάσκα και self-tests.

«24 στην πρωτοβάθμια και 11 στη δευτεροβάθμια. Η απουσία τους θα έχει ως αποτέλεσμα να επαναλάβουν την τάξη και αυτό θα είναι οδυνηρό για τους μαθητές. Να το ξανασκεφτούν», τόνισε ο Δημήτριος Αποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Για παρέμβαση της Δικαιοσύνης προειδοποιεί το υπουργείο Παιδείας, καθώς η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και όσοι δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία θα έχουν και ποινικές ευθύνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Ξεσπούν τα αδέλφια του δικηγόρου - «Ούρλιαζα όταν μου είπαν ότι σκότωσε τη μάνα μας»

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει

ΗΣΑΠ: Αυτός είναι ο άτυχος εργάτης που έχασε τη ζωή του - Εργαζόταν επί 16 έτη ως εργοδηγός