ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Εμβολιασμός, αποστάσεις και μάσκες κλειδί για την αντιμετώπιση της Covid

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Εμβολιασμός, αποστάσεις και μάσκες κλειδί για την αντιμετώπιση της Covid
Intime - Φωτογραφία αρχείου

«Πρέπει οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης του καθενός» σημείωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού

Για την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι ρευστή. Πρέπει οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης του καθενός. Παρατηρούμε μία άνοδο στους αριθμούς. Το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός, η τήρηση των αποστάσεων και οι μάσκες» σημείωσε.

Αναφορικά με τα Χριστούγεννα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως ακόμη είναι νωρίς ώστε να προβεί σε προβλέψεις τονίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί προκειμένου να μην «ξεφύγει η κατάσταση» ενώ πλησιάζουν οι γιορτές.

Στα 5.991 ανήλθαν τα κρούσματα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Στα 5.991 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 874.812 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 108 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.239 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 που ανακοινώθηκαν χθες ήταν 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.237 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανήλθε χθες σε 594.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης