ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Πιέζεται πλέον και ο «Ευαγγελισμός» - Θα φτάσουμε τους 800 στις ΜΕΘ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Πιέζεται πλέον και ο «Ευαγγελισμός» - Θα φτάσουμε τους 800 στις ΜΕΘ
Ο κ. Μπουλμπασάκος εκτιμά ότι αν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα τότε θα έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων σε υψηλά όμως επίπεδα.
ΙΝΤΙΜΕ

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τον αντίκτυπο που έχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκο - Τι είπε για την πίεση που δέχεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας - «Θα αυξηθούν και άλλο οι διασωληνωμένοι»

Γεμίζουν μέρα με την ημέρα τα νοσοκομεία της χώρας από περιστατικά covid μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και η πίεση στο ΕΣΥ γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού ακόμα και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός» πιέζεται.

«Έχουμε στριμωχτεί πολύ. Η τελευταία μας εφημερία ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη. Γινόταν το αδιαχώρητο και μάλιστα με πολλά νέα άτομα. Τα μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση», σημείωσε στο Newsbomb.gr, ο κ. Μπουλμπασάκος.

Και πρόσθεσε: «Στον Ευαγγελισμό έχουμε 87 κλίνες covid οι οποίες είναι γεμάτες ενώ από το σύνολο των ΜΕΘ ελεύθερες είναι 1-2».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία έως τα Χριστούγεννα, ο κ. Μπουλμπασάκος εκτιμά ότι αν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τηρούμε και τα ατομικά μέτρα προστασίας τότε θα έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων σε υψηλά όμως επίπεδα ακόμα και πάνω από τα 7.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση. Επιπλέον τόνισε ότι όσον αφορά τους διασωληνωμένους είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα – σύμφωνα με τα μοντέλα που μελετώνται -ότι θα φτάσουν τους 800.

Η κατάσταση στη χώρα

Δεδομένα – σοκ δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Πέρα από τα 7.287 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, ο πλέον τρομακτικός αριθμός είναι αυτός των 105 νεκρών σε μια ημέρα. Ο τριψήφιος αριθμός θανάτων εμφανίστηκε και πάλι για πρώτη φορά μετά την άνοιξη του 2021.

Την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ τριψήφιος αριθμός, ήταν στις 3 Μαΐου, με 134 νεκρούς με την υποσημείωση, ωστόσο, πως τα δεδομένα εκείνης της ημέρας ήταν 48ωρου καθώς είχε προηγηθεί το Πάσχα στις 2 Μαΐου όταν δεν υπήρξε ανακοίνωση κρουσμάτων. Πριν από την 3η Μαΐου, είχαν ανακοινωθεί 104 νεκροί στις 15 Απριλίου 2021.

Πέρα από το «μαύρο» ρεκόρ των 134 θανάτων, οι περισσότεροι που έχουν ανακοινωθεί σε μια ημέρα ήταν οι 121, περίπου έναν χρόνο πριν στις 28 Νοεμβρίου 2020. Ενδεικτικό είναι πως ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 22 Νοεμβρίου 2020, είχαν ανακοινωθεί 103 νεκροί σε ένα 24ωρο…

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Infographic κρούσματα 22 Νοεμβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 22 Νοεμβρίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)