ΕΛΛΑΔΑ

Μαζικές συλλήψεις λαθρομεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Μαζικές συλλήψεις λαθρομεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.

Πιο αναλυτικά, χθες το μεσημέρι στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, συνέλαβε 29χρονο αλλοδαπό, ο ποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Τέλος χθες το βράδυ, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, άνδρες του Λιμενικού πέρασαν «χειροπέδες» σε έναν 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρέθηκε άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.