ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Με τι αριθμό κρουσμάτων θα πάμε στις γιορτές – Ερωτηματικό η «Όμικρον»

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Με τι αριθμό κρουσμάτων θα πάμε στις γιορτές – Ερωτηματικό η «Όμικρον»
Ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι θα πάμε στις γιορτές με 2.000 κρούσματα.
INTIME

Την προσοχή των πολιτών κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συνέστησε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης – Με πόσα κρούσματα θα πάμε στις γιορτές – Ο ρόλος της νέας μετάλλαξης «Όμικρον»

Αναφερόμενος στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι θα πάμε με 2.000 κρούσματα κατά μέσο όρο αλλά θα πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα. Χαρακτήρισε δε το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα self test πολύ σημαντικό και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Ο κ. Σαρηγιάννης παρόλα αυτά ότι τα πράγματα είναι ρευστά αφού κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να έχει έρθει ήδη και στην Ελλάδα απλά ακόμα δεν έχει ανιχνευθεί γιατί δεν έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αττική η αποκλιμάκωση δεν έχει ξεκινήσει. «Ο λόγος κατά την γνώμη μου είναι ότι σε σχέση για παράδειγμα με τη Θεσσαλονίκη το τέταρτο κύμα ήρθε πιο αργά οπότε και θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα να κορυφωθεί. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Και πρόσθεσε: «όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες θα πρέπει να πούμε ότι θα αργήσουν να καταγράψουν πτώση. Ωστόσο το θετικό είναι ότι έχουν αρχίσει να μειώνονται οι νοσηλείες. Όσον αφορά τις ΜΕΘ εκτιμούμε πώς τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσουν τους 700. Οι νεκροί μέχρι τα μέσα του μήνα θα κυμαίνονται σε αυτά τα επίπεδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρθένα Κουτμερίδου: Η συγκίνηση για το μωρό που σώθηκε, ο φόβος και το τραγικό τέλος (vid)

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Γονικές παροχές: Το αδιαχώρητο επικρατεί σε δήμους, εφορίες και συμβολαιογραφικά γραφεία