ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι αναφέρει η τροπολογία για τη μείωση της ισχύος του στους 3 μήνες

ΠΙστοποιητικό νόσησης
Κατατέθηκε η τροπολογία που προβλέπει ότι το πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊο θα έχει πλέον ισχύ 3 μήνες
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κατατέθηκε η τροπολογία που προβλέπει ότι το πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊο θα έχει πλέον ισχύ 3 μήνες

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κατατέθηκε η τροπολογία στην οποία προβλέπεται η μείωση της διάρκειας της ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες αντί για τους 6 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στην τροπολογία περιγράφονται όλες οι αλλαγές που γίνονται στους νόμους μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κάνει δεκτή την εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμού να μειωθεί στους 3 μήνες η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης ενώ αναμένεται η ΚΥΑ για τις περαιτέρω λεπτομέρειες των αλλαγών.

Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται και άρθρο για την καταβολή του χριστουγεννιάτικου μποναμά σε υγειονομικούς στην οποία διευκρινίζεται ότι καταβάλλεται ακέραιος «εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο χρονικό διάστημα από Ιανουαρίου 2021 μέχρι και 30η Νοεμβρίου 2021 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου 2021».

«Στις περιπτώσεις, κατά τις έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο από το οριζόμενο στην παρ. 2, καταβάλλεται τμήμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί χρονικό διάστημα μισθοδοσίας του δικαιούχου» προστίθεται στην τροπολογια.

Πιστοποιητικό νόσησης: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της τρίμηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί ζητούσαν από τη νέα χρονιά τα πιστοποιητικά νόσησης να λήγουν στους τρεις μήνες, μετά τη διάγνωση με θετικό PCR τεστ. Ειδικότερα, τα πιστοποιητικά νόσησης που έχουν εκδοθεί έως 30/10/2021 θα λήξουν στις 31/01/2022, ενώ από το 2022 θα λήγουν τρεις μήνες μετά τη διάγνωση με θετικό PCR τεστ.

Διαβάστε την τροπολογία για το πιστοποιητικό νόσησης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία με ομηρία στα ΕΛΤΑ Κορωπίου - Συνελήφθη ο δράστης

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Η Φάρμα: «Έκαψε» το αγρόκτημα με το μπάνιο της η Κρίστυ Λυκοπούλου (video)