ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Τουρκία: Ελεύθεροι ο Αστυνομικός και η σύντροφός του, επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα

Σύλληψη Τουρκία: Ελεύθεροι ο Αστυνομικός και η σύντροφός του, επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα
Στο ζεύγος επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο
Facebook

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Αστυνομικός που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα στην Αδριανούπολη, καθώς και η σύντροφός του.

Στο ζεύγος επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο που θα πληρωθεί την Παρασκευή καθώς κατά την ώρα της απόφασης οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες (εφορία) ήταν κλειστές. Αναλυτικά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος). Το συνολικό ποσό των 50.000 τουρκικών λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ.

Η στιγμή που αφήνονται ελεύθεροι από το τουρκικό αστυνομικό τμήμα

Η κατάθεση του Αστυνομικού

Τα τουρκικά Μέσα είχαν φέρει στο «φως» την κατάθεση του Έλληνα Αστυνομικού και όσα υποστήριξε.

Σύμφωνα με την Hurriyet ο Έλληνας αστυνομικός τόνισε ότι δεν μπήκαν επίτηδες στην απαγορευμένη ζώνη και ότι ήταν το GPS που τους οδήγησε εκεί. «Θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα επειδή είχε βραδιάσει και γι’ αυτό βάλαμε τον προορισμό μας στο GPS. Επειδή ό χώρος εργασίας μου είναι κοντά στο συνοριακό πέρασμα στα Ύψαλα έβαλα στο GPS τη λέξη Keşan» φέρεται να είπε ο Έλληνας αστυνομικός.

Στη δήλωσή του ο αστυνομικός προσθέτει ότι το σημείο όπου συνελήφθησαν με τη σύντροφό του ήταν πολύ μακριά από την προειδοποιητική πινακίδα. «Συνεχίσαμε όπου μας οδηγούσε το GPS. Μετά από λίγο είχε πέσει απόλυτο σκοτάδι και ενώ οδηγούσα σε έναν χωματόδρομο εμφανίστηκαν στρατιώτες και με σταμάτησαν ζητώντας τα διαβατήρια από εμένα και τη σύντροφό μου. Μας έβγαλαν έξω από το όχημα, συζήτησαν μαζί μου και μου έδειξαν με έναν φακό την κόκκινη προειδοποιητική πινακίδα η οποία βρισκόταν σε απόσταση λέγοντας μου ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή αλλά δεν πιστεύω ότι εγώ μπήκα σε αυτή την περιοχή γιατί δεν είδα καμία πινακίδα που να προειδοποιούσε γι’ αυτό και η πινακίδα που μου έδειξαν βρισκόταν πολύ μακριά. Μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα» φέρεται να κατέθεσε ο αστυνομικός.

Όσον αφορά το USB που του κατάσχεσαν μαζί με το κινητό τηλέφωνο ο Έλληνας αστυνομικός είπε ότι «σε αυτό έχω αρχείο με προσωπικές φωτογραφίες. Πρόκειται για υλικό που περιέχει προσωπικό περιεχόμενο και θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κανένα εγκληματικό υλικό».

Από την πλευρά της η σύντροφος του Έλληνα αστυνομικού είπε ότι είχαν πάει στην Αδριανούπολη για ψυχαγωγία: «Δεν είδαμε καμία πινακίδα και κανένα σημάδι. Ήταν ήδη βράδυ, δεν είχαμε καμία πρόθεση να διαπράξουμε κάποιο έγκλημα».

Το χρονικό της σύλληψης

Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές είχε σημάνει από το βράδυ της Κυριακής όταν ενημερώθηκαν ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος. Η σύλληψη αποκαλύφθηκε όταν το ζευγάρι δεν επέστρεψε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τόσο η υπηρεσία του πρώτου όσο και η οικογένεια της δεύτερης να τους αναζητήσουν.

Τελικά, το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο από τις τουρκικές αρχές. Οι δυο τους, ωστόσο, δεν θα φύγουν από την Αδριανούπολη όπου θα ελεγχθούν τα κινητά τους και στη συνέχεια θα κριθεί το αν θα τους επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα.

Το ζευγάρι

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές από την Παρασκευή - Πώς ωφελούνται οι καταναλωτές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της