ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γιώργου Τράγκα: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» - «Έφυγε άδικα» (pics+vids)

Κηδεία Γιώργου Τράγκα
Στην Κηφισιά η κηδεία του δημοσιογράφου που «έφυγε» από κορονοϊό

Συντετριμμένη η σύζυγος του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα - «Έφυγε άδικα», δήλωσε συγκινημένος ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/12) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Γιώργο Τράγκα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό. Λίγο μετά της 12:00, συντετριμμένη και υποβασταζόμενη έφτασε στον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας η σύζυγος του δημοσιογράφου, συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειά της. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο «αντίο».

Ο Γιώργος Τράγκας έδωσε μάχη με τον κορονοϊό επί 10 ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής. Eίχε ανακοινώσει ο ίδιος στις 30 Νοεμβρίου ότι έχει νοσήσει με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», έγραφε εκείνο το απόγευμα της Τρίτης ο Γιώργος Τράγκας.

Τέσσερις ημέρες, όμως, αργότερα η κατάστασή του επιδεινώθηκε με τους γιατρούς να κρίνουν αρχικά ότι θα έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για να παρακολουθείται η πορεία της υγείας του. Οι εξελίξεις, δυστυχώς, ήταν ραγδαίες καθώς λίγες ώρες αργότερα κρίθηκε ότι η νοσηλεία σε απλή κλίνη covid-19 δεν ήταν αρκετή με τους γιατρούς να αποφασίζουν την διακομιδή του σε κρεβάτι ΜΕΘ. Το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο Γιώργος Τράγκας έπρεπε να διασωληνωθεί.Ο κορονοϊός, αποδείχθηκε ανυπέρβλητος αντίπαλος για τον Γιώργο Τράγκα ο οποίος σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου.

«Σήμερα έχει πεθάνει ένα μεγάλο κομμάτι μέσα μου. Εικοσιεπτά χρόνια μαζί του, από τη σχολή, δεν έφυγα ποτέ μακριά του. Ήταν πολυ ξαφνικό για εμάς, ήταν δεύτερος πατέρας μου», είπε ο δημοσιογράφος Σπύρος Νάννος.

«Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί τη δημοσιογραφία πριν από περίπου 50 χρόνια. Ήμασταν φίλοι και ανταγωνιστές. Δεν ξερεί κανείς ότι πίσω από αυτό το σκληρό πρόσωπο του Τράγκα, κρυβόταν μία τρυφερή ψυχή. Ψυχή παιδιού θα έλεγα», είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας. Και συμπλήρωσε: «Τον έχω δει να κλαίει σε ρεπορτάζ που είχαμε πάει μαζί, τον έχω δει να αφήνει το ρεπορτάζ και να βοηθάει ανθρώπους. Διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα αλλά υπήρχε μία αγάπη μεταξύ μας. Έφυγε νωρίς, έφυγε άδικα για μένα ο Γιώργος, είχε πολλά να δώσει».

H εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην Παναγία Ελευθερώτρια Κηφισιάς καιακολούθησε η ταφή του στο Δημοτικό κοιμητήριο Κηφισιάς.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

«Κυριάρχησε για 40 χρόνια σε ότι έκανε, από τον γραπτό λόγο μέχρι το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και οι παρεμβάσεις του ήταν τόσο αποτελεσματικές για ένα πολύ απλό λόγο: Γιατί έπιανε τον σφυγμό των ανθρώπων και της κοινωνίας», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος.

Η εκκλησία, Παναγία Ελευθερώτρια στην Κηφισιά, ήταν η ενορία του Γιώργου Τραγκα, όπου πήγαινε συχνά σύμφωνα με τον Πατέρα Νικόλαο. «Ο Γιώργος Τράγκας, ηταν ένας πολύ διακριτικός άνθρωπος, ερχόταν αρκετά συχνά στην εκκλησία και μιλούσε με όλο τον κόσμο. Ευγενής και διακριτικός», ήταν τα λόγια του Πατέρα Νικολαου που τον γνώριζε.

Όπως ανέφεραν γνωστοί και φίλοι του Γιώργου Τράγκα στο Newsbomb.gr ήταν ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός, «κύριος» με όλους τους συνεργάτες, που άνοιγε το σπίτι του σε όλο τον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Απίστευτη εξέλιξη - Ο 59χρονος βίασε την μητέρα του πριν την δολοφονήσει

Τούρκος καθηγητής: Ο Ερντογάν είναι πια νεκρός - Κρατιέται όρθιος με μορφίνη

Συντάξεις: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 3 εκατ. ασφαλισμένους - Ποιους αφορά

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; Η σχέση του με τους Deep Purple