ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος- Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Φολέγανδρος: Βυθίστηκε σκάφος- Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Στο πλαστικό σκάφος επέβαιναν 32 άτομα
INTIME

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου.

Σε εξέλιξη είναι, από τα ξημερώματα, ευρεία επιχείρηση διάσωσης τυχόν αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση πλαστικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ανθρώπων. Πλωτό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 12 μετανάστες καλά στην υγεία τους να επιβαίνουν σε μικρή βοηθητική λέμβο.

Όλοι τους περισυνελέγησαν από πλήρωμα σκάφους του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο πλαστικό σκάφος που επέβαιναν τουλάχιστον 32 άτομα, παρουσίασε μηχανική βλάβη εισροή υδάτων και βυθίστηκε. Σημειώνεται ότι μόνο δύο εκ των δώδεκα διασωθέντων έφεραν σωσίβιο, ενώ το σκάφος τους δεν φαίνεται να διέθετε σωστικό εξοπλισμό. Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και τρία πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφος c-130, πέντε παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη: Κατέληξε 26χρονη μητέρα από ανακοπή καρδιάς

«Χαμός» on air ανάμεσα σε Αρναούτογλου και Γαρδέλη - «Δεν καταλαβαίνω τίποτα, με συγχωρείς»

Βίντεο-ντοκουμένο από το άγριο ξύλο μαθητών με καθηγητή στο ΕΠΑΛ Αιγάλεω