ΕΛΛΑΔΑ

Τα «αγκάθια» στον φράχτη του Έβρου

Τα «αγκάθια» στον φράχτη του Έβρου

Με μεγάλη καθυστέρηση θα γίνει η κατασκευή του περίφημου φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή λαθρομεταναστών.


Παρά τα εγκαίνια της έναρξης εργασιών στις αρχές Φεβρουαρίου του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, φαίνεται πως τα έργα θα αργήσουν να ξεκινήσουν στην παραμεθόριο περιοχή.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το στήσιμο του φράχτη, δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί ενώ όπως υπολογίζεται θα πιάσει δουλειά μετά το Πάσχα.

Κι αυτό γιατί αν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου δήλωνε ότι ο φράχτης θα είναι έτοιμος μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Ιούνιο, εντούτοις ο διευθύνων σύμβουλος του έργου Πέτρος Δαγρές μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν θα υλοποιηθεί παρά τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν αναρωτιέστε για τα εγκαίνια, αυτά έγιναν για τις ανάγκες των τηλεοπτικών συνεργείων καθώς αφορούσαν σε ένα μεταφερόμενο ομοίωμα του φράχτη μήκος 2 μόλις μέτρων!

Ο κ. Δαγρές αποδίδει την καθυστέρηση στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Για το έργο του «φράχτη», μήκους 10.350 μέτρων και προϋπολογισμού αρχικά 5,4 εκατ. ευρώ, υπέβαλαν προσφορές 14 εταιρείες για να αναδειχθεί μειοδότης με το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ η εταιρεία ΔΑΓΡΕΣ ΑΕ, που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Η εγκατάστασή του θα γίνει μόνο σε ένα χερσαίο τμήμα από τα 150 συνολικά χλμ. που είναι το σύνορο με την Τουρκία, στα βόρεια του Έβρου στο ύψος των Καστανιών.

Θα ξεκινά από τις Καστανιές και τη «μεθοριακή πυραμίδα 2» και θα φτάνει μέχρι τη «μεθοριακή πυραμίδα 23» που συναντά το ποτάμι του Εβρου. Στην περιοχή αυτή ο ποταμός Έβρος «μπαίνει» μέσα στην Τουρκία για ένα μήκος περίπου 10 χλμ. και συνεχίζει μετά προς τα κάτω ως κοινό σύνορο Ελλάδας Τουρκίας.

Πηγή: e-evros.gr