ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newsbomb: Η συζήτηση για υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 παίρνει... παράταση

Στιγμιότυπο από την πόλη της Θεσσαλονίκης
Στιγμιότυπο από την πόλη της Θεσσαλονίκης
Intimenews

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα νέα μέτρα που -δεν είναι ακόμα- στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μετατίθεται για αργότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας και για τους άνω των 50. Και αυτό διότι στην κυβέρνηση αναμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τους άνω των 60 και στη συνέχεια να αξιολογήσει αν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους πάνω των 50. Παράλληλα στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην τρίτη δόση, με τα τελευταία στοιχεία να καταδεικνύουν πως το ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι αυξημένο.

Φαίνεται πως η επέλαση της «Όμικρον», έχει οδηγήσει αρκετούς στο να προγραμματίσουν ή να έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση.

Όπως έχει πει η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, οι δυο δόσεις είναι ανεπαρκείς ενώ η χορήγηση της τρίτης δόσης παρέχει άμεση προστασία αν και δεν είναι γνωστή η διάρκειά της. Κατά 90% πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τo Hνωμένο Βασίλειο, η αναμνηστική δόση προφυλάσσει από την εισαγωγή σε νοσοκομείο, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Εν τω μεταξύ αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για την έκδοση της σχετικής απόφασης, προκειμένου το πιστοποιητικό εμβολιασμού και των υπολοίπων πολιτών άνω των 18 να ισχύει για επτά μήνες, αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιασθεί, θα έχουν περιθώριο να κάνουν την αναμνηστική δόση έως και τις 31 Ιανουαρίου, άρα η νέα διάρκεια του πιστοποιητικού ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου.

Αναφορικά τώρα με το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους, δεν φαίνεται προς ώρας να έχει «κλειδώσει» κάτι. Οι σχετικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της «Όμικρον» το επόμενο διάστημα, ωστόσο δεν αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκος επιτέθηκε σε οικογένεια στην Πάρνηθα - Άρπαξε και κατασπάραξε το σκυλί τους!

Θρήνος για την Σινέντ Ο'Κόνορ - Βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος γιος της

Σοκ με τον Ουσμάν Κουλιμπαλί - Κατέρρευσε στο γήπεδο

Επιδότηση 42 ευρώ για ρεύμα, 20 ευρώ για φυσικό αέριο – Πώς θα την πάρετε

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο